Gå til sidens hovedinnhold

SV-Kristin står på boikott

SVs omstridte bokikott av Israel kan bli stanset av partiets landsstyre, men det blir i så fall mot partileder Kristin Halvorsens ønske.

SVs finansminister fikk hard medfart både av statsministeren og utenriksministeren etter at hun gikk ut og støttet en forbrukerboikott av Israel. Men verken den påfølgende brannslukningen overfor Israel og USA, eller den nye situasjonen i Midtøsten etter at Hamas vant det palestinske parlamentsvalget, har endret Halvorsen syn.

- Jeg står på sentralstyrets vedtak om en kampanje mot Israel, der boikott er en del av den, sier Kristin Halvorsen til TV 2 Nettavisen.

Hun understreker samtidig at hun ikke knytter noen prestisje til hvilke virkemidler SV velger å bruke i kampanjen.

- Jeg vil ta landsstyrets behandling av saken til etterretning, varsler Halvorsen gjennom sin statsekretær Roger Østlie Sandum.

SV skulle etter planene allerede ha vært i gang med kampanjen, men grunnlaget for aksjonen skal nå behandles på partiets landsstyremøte 18. og 19. februar.

Debatt i stortingsgruppa
Partiet bestemte seg for en ny behandling av sentralstyrets vedtak om Israel-kampanjen etter at SVs stortingsgruppe onsdag diskuterte den politiske situasjonen i Midtøsten. Det bekrefter SVs parlamentarisk leder Inge Ryan overfor TV 2 Nettavisen.

- Vi tok opp en droftig i stortingsgruppa om den politiske situasjonen etter valget av Hamas.

Ryan vil ikke svare på om han mener dette er det riktige tidspunktet for SV å starte en støtteaksjon for palestinere og en boikott mot Israel nå.

- Du får spørre partisekretæren, sier han.

Bedre forankring
Men heller ikke partisekretær Edle Daasvand ønsker å la seg intervjue av TV 2 Nettavisen om dette. Hun har ingen kommentar utover en uttalelse på SVs hjemmeside:

– Vår solidaritetskampanje for Palestina ligger fast. Det eneste nye er at vi har satt av tid til å forankre kampanjen bedre i partiet, på vårt landsstyremøte i februar, sier partisekretæren.

Men Halvorsen utelukker altså ikke at landsstyret kan komme til å legge aksjonen på is.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken