Gå til sidens hovedinnhold

Svakere fra Norske Skog

Papirprodusenten Norske Skog levere svakere enn forventet. Selskapet taper fortsatt penger under Jan Oksums ledelse, men ser bedring i andre halvår.

Driftsresultatet i fjerde kvartal 2005 viser et underskudd på 194 millioner kroner, en klar nedgang fra fjorårets overskudd på 372 millioner kroner.Det var på forhånd ventet at Norske Skog skulle levere et driftsresultat på 55 millioner kroner viser en sammenstilling gjennomført av TDN Finans.Selskapet hadde et resultat før skatt på – 1127 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 320 millioner kroner i samme periode året før. Dette gir et resultat pr. aksje på – 5,75 kroner, mot 4,12 i samme periode året før.Omsetningen økte til 7,107 milliarder kroner i fjerde kvartal 2005. En klar bedring fra 6,608 milliarder kroner i samme periode året før. Selskapet slo her forventningene til markedet som var på 6,805 milliarder kroner.Kraftprisene tynger fjerdekvartalet og steg mer enn hva selskapet hadde ventet. Samtidig var produksjonen og salget i Europa svakere i perioden. Dette skyldes delvis det høye salget i andre og fjerde kvartal, skriver selskapet.Styret foreslår at selskapet betaler et utbytte til aksjonærene på 5,50 kroner pr. aksje. Dette er i tråd med hva selskapet tidligere har meldt og på linje med forventningene.Bedre andre halvår

For 2006 venter Norske Skog at forbruket vil øke igjen i de fleste landene i utenfor Nord-Amerika. Den europeiske balansen mellom tilbud og etterspørsel er god og prisene stiger. Selskapet venter også at prisene vil stige i Australia i andre halvdel av 2006.Norske Skog regner med at kraftprisene skal fortsette å stige og selskapet venter at første halvdel av 2006 derfor vil by på nye utfordringer.Papirprodusenten har større tiltro til andre halvår av 2006, ikke minst på grunn av nedleggelsene av Union og papirmaskinen 1 ved Norske Skog Tasman i New Zealand. Selskapet reduserer dermed tilbudet for å oppnå bedre priser.

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken