Gå til sidens hovedinnhold

Svakere prisvekst i Europa

Inflasjonspresset er avtagende i euroområdet.

Inflasjonen i eurosonen faller for første gang under målet til den europeiske sentralbanken siden høsten 2007. I desember havnet konsumprisindeksen på 1,6 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en nedgang fra 2,1 prosent i november, og godt under hva økonomene hadde ventet. Statistikken som kommer fra Eurostat er de foreløpige tallene og omhandler de 15 medlemslandene i eurosamarbeidet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev

Målet til den europeiske sentralbanken har vært å ha en konsumprisindeks som ligger i området rundt 2 prosent. For å oppnå prisstabilitet har sentralbanken ønsket å ha prisveksten like under 2 prosent, og styrer rentenivået etter dette nivået.

Økonomene ventet ifølge Dow Jones Newswire at inflasjonsnivået ville ligge på 1,8 prosent.

Nedgangen i prispresset kan gjøre det letter for den europeiske sentralbanken å kutte renten. Torsdag neste uke er det duket for et rentemøte i ECB. Ifølge Bloomberg venter økonomene et rentekutt på 0,5 prosentpoeng til 2 prosent. Det var riktignok før dagens makrotall. Euroen har svekket seg de seneste dagene i påvente av rentekutt.

Følg eurokursen her

Torsdag denne uken kommer rentebeslutningen fra Bank of England, og det er ventet at de vil redusere renten med 0,5 prosentpoeng fra dagens nivå på 2 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken