Gå til sidens hovedinnhold

Svakere USA-indeks

Innkjøpssjefen i tjenestesektoren venter at den amerikanske økonomien skal vokse videre, men ikke like bra som markedet.

ISM-indeksen innen den tjenesteytende sektoren landet på 54,3 poeng i februar.Dette var noe dårligere enn hva markedet hadde ventet. Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at indeksen skulle lande på 57,5 poeng.ISM - USA

ISM manufacturing survey er en månedlig undersøkelse som utgis av Institute for Supply Management den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for service-sektoren. Disse publiseres uavhengig av dagens tall.ISM-undersøkelsen inneholder en rekke tall og målinger, men mest fokus er det på selve hovedtallet: PMI - "Innkjøpssjef-indeksen".Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.ISM-undersøkelsen er viktig fordi den foretas blant personer som må antas å sitte tett på den økonomiske utviklingen i bedriftene, samtidig som den publiseres raskt etter at undersøkelsen er gjennomført. På den andre siden reflekterer den synspunkter, ikke harde fakta.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken