Gå til sidens hovedinnhold

«Svarte» penger ble hvite

Den skjulte formuen til Natal-tiltalt var ikke så hemmelig likevel.

Etter to måneders i varetekt i Brasil, kan Arvid Birkeland renvaskes. Hans «skjulte» formue er ikke hemmelig.

NA24 - din næringslivsavis

En ny økonomirapport fra Økokrim kan bidra til å renvaske Birkeland på et av de sentrale tiltalepunktene i Brasil, skriver Dagens Næringsliv. Birkeland er foreløpig tiltalt for blant annet gjengkriminalitet, skattesvik og dokumentforfalskning.

Arvid Birkeland har vært varetektsfengslet i to måneder etter politiaksjonen i Brasil. Han sitter fortsatt i husarrest i Natal og har fått alle sine eiendeler beslaglagt, fordi brasilianske myndigheter mener eiendelene er anskaffet med svarte penger. Bakgrunnen for mistanken er en foreløpig økonomirapport fra Økokrim, som i Brasil ble lagt til grunn som en endelig rapport.

Men den nye og fullstendige økonomirapporten fra Økokrim viser at de påståtte svarte pengene har blitt overført på lovlig vis fra Birkelands norske selskap Trondheim Invest til Brasil. Formuen har blitt innrapportert til norske skattemyndigheter, ifølge avisen. Det betyr at Birkeland også har betalt skatt til Norge for penger han har brukt i Brasil.

188934

Se flere saker fra NA24-TV her

Trass i denne nye Økokrim-rapporten må Birkeland likevel svare på spørsmål i Brasil vedrørende skatt og innføring av valuta.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere