Gå til sidens hovedinnhold

Sendte skrytemelding rett før han ble tatt

I natt må Svein Erik Ulsteen møte i retten.

Nettavisen NA24 skrev nylig at den Johnsen Oil-linkede nordmannen Svein Erik Ulsteen ble fengslet noen dager før julaften.

Etter at FBI etterforsket Ulsteen i ett år, ble han den 16. desember pågrepet kun timer før han rakk flyet tilbake fra San Diego til Norge og Fredrikstad via London.

Les mer: Nordmann fanget av FBI - risikerer 100 års fengsel

Uken før sendte han ut en skrytemelding til finansmarkedet.

Den 9. desember meldte han og oljeselskapet Kabe Exploration at de hadde lagt inn et bud på et oljefelt på 566 mål i fylket Murray County i den amerikanske delstaten Oklahoma. Oljefeltet det vises til har en eksisterende produksjon tilsvarende 93 fat olje om dagen og en årlig kontantstrøm på mer enn to millioner dollar, tilsvarende 12,3 millioner kroner etter dagens kurs.

- Vi har fått en overveldede respons på våre forsøk med å hente kapital, noe som har styrket vår balanse og tro på at kjøp av kjerneproduserende eiendeler med gode driftsinntekter vil skape aksjonærverdier på lang sikt, sier konsernsjef Erik Ulsteen i meldingen.

Kabe sikret seg i fjor blant annet 500.000 dollar i finansiering fra JMJ Financial via utstedelse av aksjer.

Ifølge Kabe har det nye oljefeltet estimerte påviste reserver på to millioner utvinnbare fat med olje, og 13 brønner hvor det er 9 som produserer. Selskapet melder at de ønsker å utvide antallet brønner i tillegg til å øke de eksisterende brønnenes produksjon.

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas her

Bestrider anklagene
Ulsteen har blant annet blitt etterforsket for bedrageri og hvitvasking, og FBI har funnet fram til det de mener er en rekke ofre for kriminelle handlinger.

Siden det ikke foreligger en utleveringsavtale mellom USA og Norge, var FBI og spesial agent Kathia Harp, som står bak etterforskningen, redd for at Ulsteen skulle rømme landet.

- Erik bestrider anklagene og vi mener han har en god sak, sier hans forsvarer Knut Johnson til Nettavisen NA24.

Koblet til Johnsen Oil
Nettavisen NA24 har i en rekke artikler skrevet om danske Johnsen Oil, hvor norske Jan Ingolf Kristiansen kontrollerer 85 prosent av aksjene og hvor sønnen Leiv Are Kristiansen spiller en nøkkelrolle.

Selskapet med nær null i omsetning er knyttet til forfalskede rapporter og aksjer solgt til høye kurser. Selskapet har blitt priset til mange milliarder kroner. Flere tidligere straffedømte nordmenn har blitt koblet til selskapet.

BAKGRUNN: Alt om Johnsen Oil

I november skrev Nettavisen NA24 at Ulsteen mener at far og sønn Kristiansen skylder ham nesten 10 millioner kroner. Et krav Kristiansen ikke kjenner seg igjen i.

- Jeg kommer til å gjøre alt jeg kan med juridiske midler via søksmål, for å ruinere Leiv Are, sa Svein Erik Ulsteen til Nettavisen NA24.

Les mer: Prisbelønte journalister brukt i skittent millionspill

Skal opp til høring
Da Ulsteen ble pågrepet vant FBI fram med sitt ønske om at Ulsteen skulle fengsles uten mulighet for kausjon.

Torsdag kveld norsk tid skal Ulsteen opp i en høring i California.

Her skal det avgjøres om han kan slippe ut mot kausjon eller om han blir værende

Har du tips i saken? Kontakt Ole Eikelandog Niels Ruben Ravnaas her

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå