(SIDE2): Foran flere nordmenn vrengte Charter-Svein av seg skjorta i kjent stil og kastet seg ut på dansegulvet. Etter kort tid ble han geleidet ut av vaktene på nattklubben Studio 69 i Riga.

Østvik befant seg tidligere denne uken i den latviske hovedstaden som NordicBets gjest under NM i poker, og gjorde seg godt bemerket blant de andre nordmennene som var der. Selv mener han at opptrinnet langt fra var så dramatisk som det kunne virke.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Anstendig
- Når det er så mye nordmenn som står og hoier, så er det lett for meg å gjøre noe slik. Men vaktene kom bort til meg og sa det ikke er lov å gå uten skjorte inne på nattklubber i Riga. Jeg sa til dem at det jo bare var nordmenn til stede, og etter å ha snakket med dem fikk jeg lov å komme inn igjen, sier Østvik til Side2.

- De er sikkert strengere når det gjelder anstendigheten her. I Syden er det også strengt, bortsett fra på strendene. Men det var helt udramatisk, sier Østvik, som ikke deltok i poker-NM på Royal Club som planlagt, ettersom han har sine to barn i påsken og derfor dro hjem før turneringsslutt.

- Jeg kom inn igjen etter å ha snakket med vaktene i 20 minutter, jeg ble ikke kastet ut på grunn av fyll.

- Pinlig
Ifølge vitner skal derimot Østvik ha blitt kastet ut også kvelden før, også den gang skjorteløs.

En av pokerspillerne tilstede sier følgende til Side2.

- Jeg synes dette var pinlig. En mann som bare prøver å få oppmerksomhet. Det er synd at han skal stjele fokus fra pokeren. Det er poker som er årsaken til at vi er her.

Arrangøren av NM mener det er positivt for turneringen å ha med kjente mennesker.

- Charter-Svein er Charter-Svein. Han reiser verden rundt og finner på ablegøyer. Om han er edru eller full, tror jeg uansett at han er ganske lik. Han er en gira person. Han har lyst til å spille NM neste år, men kunne ikke denne gang fordi han skal hjem og passe barna sine. Neste år er det tiårsjubileum for poker-NM og da håper vi å få med mange kjente mennesker. Magnus Carlsen vet jeg spiller poker, Petter Northug vet jeg spiller - vi kan nevne mange kjente mennesker som spiller poker, og neste år håper vi å få med flere av dem, sier NM-arrangør Frode Fagerli.

Blåser opp
Svein Østvik selv mener enkelte medier velger å vinkle negativt på han, og trekker fram en episode fra en sydentur for noen år tilbake.

- Se og Hør fremstilte det som om jeg var drita og hadde sovnet på gulvet, fotoet de brukte kunne se sånn ut. Det var en irriterende greie, som ble motbevist på film i ettertid. De burde sjekke ordentlig på forhånd. Ikke fremstille det som om jeg kom krabbende tilbake til puben og så sovnet, og trykke det under vinklingen «Sveins fyllesjokk i Syden», sier Østvik.

- Det er unger inne i bildet, og det er ikke så lett å forklare slikt for dem. Mediene bør være forsiktige med å blåse opp på den måten, når det kan være helt andre forklaringer på ting. Det går an å forhøre seg før man skriver det verst tenkelige scenarioet uten å vite sannheten, sier han, og mener det finnes mange forskjellige måter å feste på.

- Vil man lete etter negative ting, så finner man det. Men jeg tror mer på å lete etter positive ting.

3090