Gå til sidens hovedinnhold

Svein Ove vurderer kvelden

Stall Wassberg er alltid i søkelyset når Bergen Travpark arrangerer V5

Her kommer Nettavisens V5A-tips

Her finner du kveldens DD-tips

Stallens 3-årsstjerne 7 Bobbyleebob (1. løp) har et silkeløp på papiret og bruker trolig det lille feltet som rundingsbøyer. Svein Ove kjører ubeseirete 4 Wim, men tviler på at han kan gjøre noe med stallkameraten.

-4 Wim er en veldig bra hest, men mangler hardheten som Bobbyleebob besitter. Jeg tviler på at vi kan hamle opp med favoritten. 5 Castor Pollux er heller ikke verst, men har vært litt tynt jobbet den siste tiden. Først var han tett i halsen, så fikk han en betennelse i foten. Håper på den siste trippelplassen. 2 Liam Frontline kommer seg for hver start, men i dette selskapet er vi fornøyde med en premie. 7 Bobbyleebob er den naturlige favoritten her og skal være veldig uheldig for å ikke vinne. Han ser fortsatt like pigg og fin ut hjemme, vurderer Svein Ove som selv kjører Wim.

-Mer å gå på
Etter at favoritten 9 Alm Sentan ble strøket, ble V5-innledningen straks mer åpen. Svein Ove kjører en av outsiderne.

-6 Torv stjerna har hatt noen småproblemer og vi har slitt med å få henne i gang. I det siste har hun vist fine ting i trening og jeg innbiller meg at hun har gått fram med løp i kroppen. Det skal være litt å gå på og jeg håper hun kan kjempe i toppen. Aktuell ved gardering på 3-4 hester, synes Wassberg Jr.

Starten avgjør mye
Det ble en uventet seier på 4 Golden Maxine (V5A-2) sist. Hvis hun holder seg i rett gangart, ser ikke kusken bort fra at hun kan gjenta bedriften.

-Golden Maxine var bedre enn forventet sist og er trolig forbedret med det løpet i kroppen. Det er dog ei spesiell hoppe som kan bli i overkant hissig fra start. Hun har aldri stått i første rekke bak bilen før og det kan bli enten/eller. Hvis hun tramper riktig, er hun nok ganske kjapp, men jeg må safe litt og tør ikke kjøre for fullt inn på den første svingen. Hvis hun får en fin posisjon, er hun god nok til å kjempe om seieren, opplyser Svein Ove.

Stallens bankerforslag
Stallens sikreste vinner innenfor V5-rammen, er 5 Neven Monochrome (V5A-3) som vokser med oppgavene og har god kontroll på grunnlaget hjemme i Bergen. 2 Fleur Fizz er desto mer usikker.

-Fleur Fizz har skuffet oss så langt, men møter litt lettere lag enn hun har gjort de siste gangene. Neven Monochrome er sterk og uøm for posisjoner og skal ha en topp sjanse til å vinne dette. Fleur Fizz kan dog kjempe om en trippelplass med riktig reise, forteller stallmannen som kjører sistnevnte.

Bakspor sjanseartet
Det var stil over 10 Quantum Midnight (V5A-4/V5B-1) i seiersløpet sist, men i dag kommer han ut fra et sjanseartet bakspor.

-Quantum Midnight gjør gode løp hele tiden, men fra baksporet må det klaffe en del. Jeg har aldri kjørt hesten i løp før og vet ikke hvordan han går bakfra. Sist fikk han dirigere i tet, men i dag blir det et helt annet opplegg. Han bør absolutt på bongen, men er ingen favoritt i mine øyne. 3 Vanilla Ice kom opp i en trang situasjon og feilet sist. Jeg tror det er for tidlig med tanke på seier, men hun har et fint løp og kan lede lenge. En god trippelsjanse er det i hvert fall, forteller Svein Ove.

På det jevne
Svein Ove har kjørt Øyvind Austevoll-trente 10 Pål Max (V5A-5/V5B-2) en gang for lenge siden, men tviler på at hesten er i vinnerform.

-Det er lenge siden jeg har Pål Max, men det ser ut som han går mest på det jevne for tiden. Med bakspor, skal det klaffe en del for at han skal havne på noe over en god premie, tror vikarkusken.

Kan mye mer enn vist
2 Lukas Game (V5B-3) er atskillig bedre enn raden og kommer ut etter pause. I feilfri utgave, stikker trolig Ove av med seieren. 5 Under Pressure er stallens b-valg.

-Lukas Game har ikke fått vist hva han er god for enda og sist var han unnskyldt. Han var knapt innenfor tredjespor og i tillegg viste det seg at han var tett i halsen. Han har trent bedre i lang tid nå og står veldig fint til i dag. Uten tull, er han trolig en vinner. Under Pressure viste framgang sist og holdt godt til tross for en tøff åpning. Han er i brukbar form og kan ende på en trippelplass, håper Svein Ove.

”Shockerer” igjen?
Selv kusken var overrasket da 3 Shocking Linda (V5B-4/DD-1) slo til med seier nest sist. I dag står hun perfekt inne i løpet og kan gjenta hvis hun er tilbake i tilsvarende dagsform.

-Shocking Linda er ei spesiell dame og trives ikke så veldig godt i fuktig vær som det var sist. Dessuten var det hard bane, noe hun heller ikke liker. Jeg var overrasket over at hun vant allerede i sin andre start her i Bergen, men det viser at det er kapasitet i hoppa. Hun er ikke så rask fra start og jeg tror hun er best med ryggløp. Hvis forholdene ligger til rette og formen er god, kan hun vinne igjen. Det er et visst outsiderpreg over henne. 8 T`s di Mucho satt hermetisk fast sist og holder formen. Hun har aldri vunnet for oss og liker seg best i front. Fra spor ytterst bak vingen, løser hun som vanlig bra, men det skal klaffe veldig om hun vinner i kveld. Det er mer en trippelsjanse, vurderer bergenseren som troner soleklart i toppen av stallmannsligaen med over dobbelt så mange seire foran nestemann Kristian Malmin.

Får sjelden uttelling
Springspor er ingen fordel for 13 Gilborken (V5B-5/DD-2). Atter engang må han nok gjøre grovjobben selv og det rekker neppe til seier i dag heller.

-Formen holder seg og Gilborken står på og gjør jobben sin. Det hjelper dårlig når vi som regel har tillegg og han trenger tid på å finne bena sine og få opp farten. Han får so mregel langt fram til tethestene og rekker sjelden helt fram. Med maks flyt kan vi snuse på den siste trippelplassen, sier Svein Ove og avrunder dagen etter hele ni oppsitt av ni mulige løp.

Kilde: Rikstoto.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis