I dagens Dagsavisen har avisens desk gjort en meget kreativ vri av det sveitsiske flagget. Deler av landets flagg er omgjort til nazistenes hakekors på avisens forside.

Bakgrunnen for den dramatiske bruken av hakekorset er avgjørelsen om at sveitserne har vedtatt at det ikke skal tillates spir, eller såkalte minareter, på nye muslimske bønnehus i landet. Denne avgjørelsen synes altså Dagsavisen er så dramatisk at de tar i bruk symbolene rundt nazismen.

Avviser at det er et «nazisymbol»
Til NA24 sier konstituert sjefredaktør Arne Strand at illustrasjonen ikke er et nazisymbol.

- Det er ikke et nazisymbol. Som du ser mangler det en del på det. Meningen var ikke å si at dette var et nazistisk vedtak, men å framstille at resultatet av den sveitsiske folkeavstemningen var oppsiktsvekkende og reaksjonær, som alle kilder i saken tydelig sier. Altså, rett og slett å illustrere saken, skriver Strand i en e-post til NA24 Propaganda.

Artikkelen fortsetter under bildet:

Han innrømmer likevel at illustrasjonen slo uheldig ut.

- Men vi er kommet fram til at denne illustrasjonen var uheldig, sier han til NA24 Propaganda.

Ikke lest saken
NA24 Propaganda var mandag ettermiddag i kontakt med den sveitsiske ambassaden for å få en kommentar til mandagens forsideillustrasjon i Dagsavisen. Ambassadens folk hadde imidlertid ikke sett avisens forside, og hadde derfor ingen umiddelbar kommentar.