Politiet mistenker at narkosiktede Gjermund Cappelen har fått hjelp til å skjule store pengesummer i Sveits.

Ifølge TV 2 har politietterforskere fra Asker og Bærum politidistrikt den siste uken gjennomført avhør av to finansrådgivere i Sveits.

Politiet har også beslaglagt flere eposter sendt mellom en av finansrådgiverne og Gjermund Cappelen, ifølge kanalens opplysninger.

Asker og Bærum politidistrikt, som har ansvaret for etterforskningen, vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke Cappelens forsvarer, advokat Benedict de Vibe.

Førstestatsadvokat Lars Erik Alfheim ved Oslo statsadvokatembeter bekrefter at de har sikret seg betydelige verdier fra Cappelen som de mener stammer fra omsetning av hasj.

– Det er nok vanskelig å fastslå konkret, men det er beslag for flere millioner kroner. Vi driver fortsatt med etterforskning og sikrer verdier, sier Alfheim til TV 2.

LES også: Politiet vil tiltale Gjermund Cappelen

Cappelen er siktet for oppbevaring, salg og kjøp av 1,4 tonn hasj i perioden 2011 til 2013. Dette er forhold han har erkjent. Riksadvokaten skal nå ta stilling til om det skal tas ut tiltale mot Cappelen og sju andre personer. Rettssaken er forhåndsberammet til september i år.