(SIDE2): Vi er på Kultursenteret i Lillestrøm, og Sven Nordin står på scenen.

- Kan du ikke se at jeg sover for helvete? hyler han ut. Utsagnet er fra hans nye forestilling «Pappa!» og vi får en smakebit.

- Da vi fikk tvillingene led jeg lenge av en så uhelbredelig sovesyke at jeg glatt hadde innrømmet alle mord, fortsetter Nordin. Han forklarer at det store spillet foreldre imellom i den første tiden er å late som man sover når småbarna våkner, slik at man slipper å stå opp.

Noe de fleste med barn har vært igjennom.

Selv var han 28 år da han fikk tvillinger med kona Torhild. Han hadde fast jobb ved teatret og arbeidstiden var langt fra A4.

- Det var slitsomt, jeg måtte jo være med på alle nattstell fordi vi fikk to barn på en gang. Det gjorde at jeg ble mye mer involvert den første tiden, noe jeg satte veldig pris på samtidig som jeg ble sliten av å få så lite søvn, mimrer han.

Som pappa beskriver Nordin seg selv som snill, rolig og konfliktløsende.

- Jeg er jo den eneste hanen i kurven og er nok den mest rolige av oss alle. Vi har prøvd å inkludere ungene inn i våre liv og har vært på mange fine ferier sammen, og gjort det meste sammen som familie, sier Nordin.

Personlig, men ikke privat
Med kona Torhild har han tvillingdøtrene Liv og Mira (25) og i sin nye forestilling er det familien som spiller hovedrollen og Nordin som spiller absolutt alle rollene.

- Jeg tror folk liker denne teaterformen. Det morsomste med denne formen for teater, som egentlig blir et stand up-maraton på en og en halv time, er at folk ler, mener Nordin.

Forestillingene hans begynner allerede å bli utsolgt – før de har begynt.

- Det er så gøy å få folk til å le og det er spennende rent teknisk ved å spille alle rollene selv og også fysisk. Det er en merkbart slankere Nordin vi møter på bakrommet. Han har tatt av seg 14 kilo den siste tiden for å spille 70-talls pappa i Jens Liens spillefilm Teori og praksis.

- Jeg har trent mye på helsestudio, sier han. Dessuten er det virkelig god trening å være skuespiller og stå på scenen. Det krever mer av meg at jeg er alene på scenen både rent fysisk og teknisk. Jeg har heller ingen å skjule meg bak, det er jo bare jeg som skal levere varene, sier han.

Han bestemte seg for å bruke de virkelige navnene til familien sin og også fortelle mye som er ganske personlig. Men grensen mellom det private og det personlige vet han å balansere på en profesjonell måte.

- Jeg tar utgangspunkt i meg selv og jeg er som alle andre og lager humor av noe alle kan kjenne seg igjen i. Showet handler for eksempel om våkenettene, hormonene, trilletrender og fødselen han og kona var gjennom. Og han kan fortelle at kona har godkjent alt.

- Torhild var med å oversette manuset. Det er viktig for meg at familien er komfortabel med alt, men jeg ville bruke ekte navn fordi hele Norge vet jo at jeg har en kone som heter Torhild så det hadde bare blitt rart å kalle henne for Laila da, smiler han.

Svimte av etter fødsel
Selv om forestillingen er humoristisk så var det mer dramatikk i den virkelige verden da tvillingene hans kom til verden. Liv lå nemlig feil vei og måtte i respirator etter ett døgn med fødsel. Hun brakk kragebeinet på vei ut og Nordin selv svimte av etter at det hele var over.

- Du vet, vi menn er litt mer pinglete enn damer. Jeg var så sliten at jeg måtte ned i sittende stilling et øyeblikk, innrømmer han. Det hadde nok vært et klart keisersnitt tilfelle i dag, den fødselen sier han.

Aller best syns han tiden da barna begynte å kommunisere.

- Det var så gøy å se at de plutselig kunne uttrykke seg. Og da de begynte å gå istedenfor å krabbe. Alderen fra 0–4 år var vel kanskje den mest fascinerende, sier han.

Da Nordin var småbarnspappa fantes det ikke noe som het pappaperm og han skulle ønske han hadde fått muligheten til å være lengre hjemme i den perioden.

- Jeg syns pappaperm er flott. Jeg håper den blir enda lengre enn ti uker og jeg råder alle pappaer til å få denne tiden med barna, sier han. Men, det er viktig å få tid til hverandre også, legger han til.

- Det var vanskelig å få til logistikken til å gå opp, med barnevakt og min jobb som skuespiller også videre, sier Nordin. Begge jobbet på teatret på den tiden og vi hadde det ganske stressende. Da er det ikke alltid så lett å få tid til hverandre.

- Man må ta vare på kjærligheten. Jeg husker at vår første tur uten barn gikk til København hvor vi storkoste oss.

Forestillingen Pappa! har premiere 09. september på Lillestrøm Kultursenter og spilles rundt om i landet ut november.