Gå til sidens hovedinnhold

Svensk forskningsavis konkurs

For halvannet år siden startet en gjeng journalister fra Svenska Dagbladet avisen Dagens Forskning. Nå trekker de inn årene.

Svenskene ville ikke ha Dagens Forskning. Etter bare knappe to år må avisa legge inn årene, skriver Universitetsavisa. Årsaken til konkursen var at annonseinntektene uteble, og at eierne heller ikke ville spytte i mer penger

Dagens Forskning har vært et friskt pust i den skandinaviske avisfloraen siden seks tidligere medarbeidere i Svenska Dagbladet gikk sammen og startet opp forskningsavisa i januar 2002.

Dagens Forskning har lagt vekt på forskning, kultur, analyser, og har kommet ut i hver 14. dag. Ifølge Universitetsavisa har den svenske avisen hatt 7 000 abonnenter og cirka 30 000 lesere.

Forskningsavisen er stadig blitt trukket fram som et forbilledelig eksempel på at det skal være mulig - også i Norge - å drive en lønnsom avis med brukbare opplagstall, selv om man har mer krevende stoff enn det tabloide. Avisprosjektet ble imidlertid langt dyrere enn forventet, og siste nummer av avisa kom ut mandag.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken