Gå til sidens hovedinnhold

Svensk mann i varetekt etter gullsmedranet i Oslo

En svensk 26-åring er varetektsfengslet i fire uker for medvirkning til det væpnede ranet av en gullsmedbutikk i Oslo i slutten av mars.

Mannen ble pågrepet i en leilighet i Gamlebyen mandag, ifølge NRK. Da var han siktet for narkotikaforbrytelser, men siktelsen ble utvidet til medvirkning til ran på grunn av opplysninger som kom fram i avhør.

26-åringen er underlagt brev- og besøksforbud i fengslingsperioden, og de første to ukene må han sitte i full isolasjon.

– Uforstående

Svensken har erkjent straffskyld for narkotikaforbrytelsene han er siktet for, men nekter for å ha noe med ranet å gjøre.

– Han stiller seg helt uforstående til at han skal ha hatt noe med dette ranet å gjøre, sier mannens forsvarer Jan Magne Birkeland til NTB.

Pågripelsen skjedde ved samme adresse hvor politiet denne uken fant en bil som de mener gjerningsmennene brukte til å flykte fra ranet. Politiet skal ikke ha funnet noe ransutbytte i leiligheten, men tror at den ble brukt som skjulested de første timene etter ranet.

Birkeland ønsker ikke å kommentere hvordan hans klient er blitt knyttet til ranet.

Samarbeid med svensk politi

Politiet ønsker ikke å kommentere om de tror ranerne befinner seg i Sverige.

– Vi kan bekrefte at vi samarbeider med politiet i blant annet Sverige, sier politiadvokat Nina Bakken til NRK.

Den pågrepne mannens forsvarer Jan Magne Birkeland ønsker ikke å kommentere siktelsen.

Gullsmeden Sheikh Enterprise på Grønland ble brutalt ranet av fire personer lørdag formiddag for snart to uker siden. Gjerningsmennene avfyrte skudd under ranet, men ingen kom fysisk til skade.

SE VIDEO AV RANET HER:(Artikkelen fortsetter under video)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=f292qgZ19wIhiYoXPVAighSeunfInuzkJhZZOAe6uhmcyZvQEkCuzA--9NfBS5S0XkjNwfLjCKSVKGrwzVmS7Yy11iV112Hu4yAcq1UX5QzrJm10-fXO_6iT6xgTYh6UK5g9_iSAvcE&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Leter etter minst fire personer

Politiet sier de leter etter minst fire personer etter at en gullsmedbutikk i Oslo ble ranet i slutten av mars. Torsdag ble en 26 år gammel mann varetektsfengslet for medvirkning til ranet.

– Det er minimum fire personer vi leter etter, sier Einar Aas, leder for seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til NTB.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken