Gå til sidens hovedinnhold

Tøft svensk design

Svenskene greier å overbevise oss på motefronten. Sjekk ut de feteste svenske merkene!

(BIIPMAG): Les hvilke svenske designermerker som er hottest for tiden.

Svensk klesdesign har lenge vært på topp i Europa. Vi har laget en liten liste over hvilke merker du ikke kan gå glipp av:

Filippa K
Stilsikkert, sofistikert, enkelt, klassisk og nyskapende: Filippa K er et merke for dem som liker kvalitet. Det ligger mye arbeid bak klærne, samtidig som de gjenskaper en fasjonabel følelse. Kombinasjonen mellom tidløshet og enkelhet, beviser at dette merket faller godt i smak hos de som liker flott design.

Acne
Stjerner som Lily Allen og Rihanna er store fans av Acne-jeans. På rekordtid har dette merket vokst seg stort over hele verden. Motemerket ble etablert i 1996 og har siden vært på topp i hele Norden. Det var den nytenkende visjonen til gründerne av Acne som skapte oppmerksomhet i moteverden. Skapelsen av en unisexjeans var det som måtte til for at merket ble introdusert i den store designerverden. I dag har Acne videreutviklet seg og lager klær som er stilsikkert, rockete, enkelt og gjennomført.

J. Lindeberg
Hører du dette navnet tenker du sikkert på de beltene og genserne som var populære for et par år siden. Genserne skulle helst være i knalle farger og lyse med en stor J. Lindeberg-logo på brystet, mens beltespennen måtte ha merkets store logo synlig. Det var den tiden da ungdommen hadde funnet sitt nye yndlingsmerke, men i dag finner man ikke mange 14-åringer løpende rundt med J.L.-logoen lenger.

Merket kommer fra Stockholm og har funnet sin stabile plass blant de kuleste svenske merkene. Herrekolleksjonene er stilfulle og oser av ordentlig selvsikkerhet og eleganse, og minner mye om stilen til Justin Timberlake. Hvert år kommer merket ut med en kul vinterkolleksjon som absolutt er til å skryte av. Fete vinterjakker i alle mulige farger og kule luer er noe du kan forvente deg.

Cheap Monday
Cheap Monday har en liten hodeskalle som logo. Har du ennå ikke lagt merke til dette klesmerket så har du faktisk gått glipp av noe stort. Så gode jeans til en rimelig penge har ikke eksistert på veldig lenge. I 2004 kom de første jeansene og det ble en stor suksess for det svenske merket. Cheap Monday er spesielt kjent for den flotte passformen og strekket i stoffet. Uansett hvilken størrelse du bruker i jeans, så vil disse jeansene sitte som et skudd på deg.

Odd Molly
Dette er helt klart et av Sveriges store motesuksesser. I dag har merket blitt en internasjonal motesensasjon og finnes i 38 forskjellige land. Du kan finne Odd Molly overalt i verden, helt fra Tokyo til Los Angeles. Det er heller ikke så veldig rart at mange har falt for disse klærne. Med strikkede søte motiver og lystige farger, har dette blitt et merke som kvinner forguder over hele verden. Kombinasjonen mellom skandinavisk strikking og velbehaget i klærne gjør at de kan brukes til både fine og selskapelige anledninger.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken