Gå til sidens hovedinnhold

Slik lever en Hollywoodfrue

- Jeg håper folk vil le av hvor tullete jeg er, sier svenske Maria Montazami til Side2.

(SIDE2): Hun er blond, vakker og svensk. Og hun lever jetsettlivet i Hollywood.

Sammen med Anna Anka (38) og Agnes-Nicole Winter (53) utgjør Maria Montazami trioen av kvinner som tok Sverige med storm i høst, og som nå er klar for norske TV-skjermer i dokusåpen «Svenske Hollywoodfruer».

Bare morsomt
Side2 tar en prat med Maria Montazami (43) på telefonen fra hennes hjem i Laguna Niguel i Orange County, der hun bor med sin familie i en luksusvilla på 450 kvadratmeter.

Hverdagen til Maria, ektemannen Kamran (48) og deres fire barn er blitt daglig dokumentert med filmkamera i hælene.

Hvordan var det å slippe kameraene så tett innpå deg selv og din familie?

- Barna mine ble veldig fort vant til kameraene, og glemte helt til tider at de var der. Vi ble fulgt fem til seks timer hver dag, men vi merket det nesten ikke. Både mannen min og barna mine synes det er veldig gøy. Og jeg synes det er fantastisk og veldig morsomt, sier Maria til Side2.

- Jeg føler serien har brakt oss enda nærmere hverandre. Vi er mer sammen og gjør mye mer sammen enn tidligere. Vi har det rett og slett mer moro, forteller hun.

- Anna virker ensom
Hun er overrasket over den store suksessen serien har fått i Sverige. Den av kvinnene som har fått størst oppmerksomhet er Anna Anka. Den frittalende 38-åringen skapte overskrifter etter besøket hos «Skavlan», og etter det ble klart at hun skilles fra sin styrtrike ektemann og artist Paul Anka.

Maria har ikke møtt og kjenner ikke Anna, men hun tror realitykollegaen er ulykkelig og ensom.

- Det er veldig trist alt som har skjedd med henne i ettertid. Jeg har på følelsen av at hun er en ensom og ulykkelig person. I serien følte jeg at hun satt seg selv foran familien og at hun var egoistisk. Vi tre kvinnene har helt ulike moralske verdier. Det kommer tydelig fram i måten vi lever på og hvordan vi verdsetter familielivet, sier Maria.

Selv håper hun at folk vil få et godt inntrykk av henne i serien.

- Jeg er veldig avslappet av natur og jeg er lykkelig. Familien min er den viktigste for meg, og det er inntrykket jeg håper folk sitter igjen med . Og jeg vil at folk skal le av hvor tullete jeg er, ler hun.

Utseende er viktig
Hun er i likhet med Anna Anka og Agnes-Nicole Winter opptatt av å ta seg så godt ut som mulig.

- Jeg går ingen steder uten min hudfargede leppestift, som jeg elsker. Merket er Smashbox, og fargen heter Elegant. Den tar jeg på 50 ganger daglig! Jeg bare føler meg bedre når jeg fresker meg selv opp litt. Mascara og leppestift er det viktigste, og ikke gå rundt i joggebukse hele dagen.

Maria tror det er viktig for selvfølelsen og for mannen sin at hun ser bra ut. Og selv om hun selv er fan av Botox, har tatt silikon og fikset på beina sine (vises i første episode), så synes hun ikke man trenger å gå til slike skritt for å se bra ut.

- Å bruke masse penger på klær eller operasjoner for å se bedre ut er ikke det jeg mener, men at man steller seg litt daglig synes jeg er fint. Det er følelsen av å føle seg vel som er viktig, understreker hun.

Fornyer ekteskapsløftene
Familien Montazami er nå i gang med innspillingen av sesong to i den populære serien som i Sverige trakk én million seere på det meste.

I andre sesong er familien, og da særlig ektemannen, enda mer med.

– Jeg tror ikke Kamran helt forsto hva serien gikk ut på før etter første sesong, og nå synes han er skikkelig gøy, forteller Maria.

De to møttes i 1987, nesten med gang Maria kom til Los Angeles. Da begynte hun å jobbe som servitør på hans restaurant. Og jobben var ikke så vanskelig å få da Karman så den svenske skjønnheten – etter bare fem minutter var hun ansatt.

Men førsteinntrykket av mannen hun senere ble gift med, var ikke helt som forventet.

– Jeg husker jeg synes han var veldig hårete. Og det tok en stund før jeg fikk øynene opp for ham. Han var jo min sjef, så jeg var høflig og hyggelig, men ingenting mer enn det. Men så oppdaget jeg hvilket varmt hjerte han har, og da falt jeg og vi forelsket oss, forteller 43-åringen.

– Han er en virkelig god og snill ektemann, morsom og snill – men han kan være absolutt irriterende iblant, ler hun.

– Vi kan krangle heftig i ti til femten minutter og si slemme ting som jeg helst ikke vil gjengi. Det er oftest om et eller annet jeg har gjort, men vi blir raskt venner igjen altså, sier hun.

I dag har Kamran lagt restaurantjobben bak seg og er en suksessfull eiendomsmegler. Maria forteller at det er hardt arbeid som har gjort at han har nådd sine mål.

– I USA er det mange som ikke vil jobbe hardt. Mens vi i Europa er mer vant til å måtte jobbe for våre mål, er folk her til tider ignorante i forhold til mulighetene man har her i landet hvis man bare står på litt. Men jeg elsker både USA og Sverige veldig høyt, helt klart, sier hun.

I år feirer paret 19 års bryllupsdag, og Maria røper at de skal fornye ekteskapsløftene – noe som er vanligere i USA enn her hjemme. Det ser hun veldig fram til og gleder seg til å dele med seerne.

– Det skal vises i sesong to, så jeg kan ikke fortelle mer enn det. Annet enn at det blir veldig romantisk!

En husmorhverdag
Maria tar seg av barna Sara (19), Hanna (16), Emma (12) og Nicholas (11) i det daglige, og holder i alt hjemme mens Kamran jobber mye.

– Dagen min består av å lage lunsj til barna om morgenen, deretter gå på trening, spise lunsj og shoppe med venninner, før jeg lager middag til hele familien, forteller Maria.

I tillegg brukes dagene til bokklubb og vennefester i nabolaget.

– Vi bruker helt klart enhver anledning til å pynte oss og ta et glass vin med venner. Vi bor i et veldig hyggelig nabolag, der det skjer mye hele tiden.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Svensk godis er best!
Maria har hele sin øvrige familie i Sverige, og sammen mann og barn reiser hun på besøk så ofte som mulig. Barna elsker sin mors hjemland, og hennes eldste datter Sara snakker flytende svensk, mens Hannah forstår det og de to yngste begynner å lære litt.

– De elsker landet og godteriet der er det beste synes de! Men det er det også. Vi elsker svensk lakris og andre godsaker derfra, sier Maria.

I slutten av måneden reiser hun og ektemannen til Skåne der de endelig skal kjøpe seg et sommerhus.

– Vi er en så stor familie nå, så vi må ha litt større plass. Vi kan ikke bo hos mamma lenger, sier 43-åringen.

Elsker å innrede
Maria har drømt om et skikkelig svensk sommerhus lenge og ser fram til huskjøpet, fordi da kan hun nemlig ta i bruk en av sine fremste hobbyer, nemlig innredning og dekorering av hus.

I første episode av «Svenske Hollywoodfruer» ser vi at Maria har en jobb på hobbybasis – som går ut på å dekorere hjem. For pengene hun tjener der er helt hennes egne, og det er hun stolt av.

– Min mann betaler alt, og jeg får litt lommepenger, pluss det jeg tjener på dekoreringen. Det liker jeg, fordi jeg elsker å innrede hjem, forteller Maria.

Hvordan det går med innredningsjobben og hverdagen for Maria og co. ser du i «Svenske Hollywoodfruer» på TV3 mandager klokken 20.30.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken