Gå til sidens hovedinnhold

Svenske mobilkunder taper

I Danmark og Norge er det nærmest full priskrig mellom mobiloperatørene. Svenskene derimot fortsetter å punge ut i dyre dommer. Tele2 krever 200 prosent mer av sine svenske kunder enn av sine danske.

Det er ikke alt som er billigere på den andre siden av grensen. Mobilkundene i Sverige betaler skyhøy pris for tjenestene.

Det er oppsiktsvekkende stor forskjell på mobilprisene i de ulike nordiske landene. Mens priskrigen herjer i Danmark og delvis i Norge gir ikke det svenske markedet spesielt inntrykk av prispress.

Søta bror må pent finne seg i å være pristaperen i Norden.

En undersøkelse som Computer Sweden har gjort viser at de samme operatørerene har dramatiske prisforskjeller avhengig av hvilket land de er i.

En gjennomsnittskunde som ringer tre minutter i døgnet, jevnt fordelt på dag og kveld, må betale 390 svenske kroner i måneden hos svenske Tele2.

Tilsvarende kunde i Danmark slipper unna med 130 svenske kroner. Prisen i Norge er noe høyere enn de danske, men det er langt opp til svenske priser.

- Prisene i Danmark er ett resultat av konkurransesituasjonen. Vi kom inn sent på det danske markedet og har måttet slå oss opp gjennom å holde de laveste prisene, sier produktsjef Karl-Johan Nybell i Tele2.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus