Gå til sidens hovedinnhold

Svett, slank og lykkelig

Problemer med å holde nyttårsforsettet? Her er slankekuren du aldri blir lei av.

(iBergen.no) : Minus ti kilo på seks måneder. Drømmen for alle som har lovet seg selv å ta av i det nye året, og rene utopien for de aller fleste som prøver. Men amerikanske Kerry McCloskey hevder å ha oppnådd idealvekten kun ved å danse sengevalsen.

Åtte ganger i uker fikk hun mannen med på en treningsøkt, og nå har hun skrevet bok om slankemetoden. «The Ultimate Sex Diet: The Secret Formula for a Slimmer, Healthier, More Passionate Life» skal være nøkkelen til en strammere figur, skriver nettstedet Femina.no.

Og kanskje er det noe i det? Hør bare her: I løpet av en økt under dynen forbrenner man mellom 300 og 400 kalorier i løpet av en time, og tilsvarer en rask spasertur av samme varighet. McCloskey hevder også at et sunt sexliv gjør at en spiser mindre, fordi sengekosen fjerner frustrasjoner.

Men ikke alle er overbevist. Slankeeksperter presiserer at de færreste elskovsakter varer lenge nok til å gi utslag på badevekten. Ingen av dem mener folk trenger en egen bok for å finne ut hvordan de skal elske seg slanke.

- De fleste bøker som handler om sex, er i utgangspunktet ikke skrevet for å hjelpe mennesker, men for å tjene raske penger, sier psykologen Dr. Robert Friar.

Les flere nyheter på www.iBergen.no