Gå til sidens hovedinnhold

Se Lenes sexy nattklubbsangerinne

Lene Nystrøms rolle som nattklubbsangerinne i «SVIK» gjør inntrykk på artisten. Se de eksklusive filmbildene!

(SIDE2): - Da jeg kom inn på settet i går var Havana Club fylt opp med soldater i tyske uniformer, vakre jenter, røyk og musikk. Da kjente jeg at jeg fikk en klump i halsen. Det var skikkelig heavy og en voldsom opplevelse. Jeg har aldri vært så tett innpå minner fra krigen før, så det gjorde et sterkt inntrykk, sier Lene Nystrøm (35) til Side2 i en liten pause på filmsettet til «SVIK».

Se stor bildespesial nederst på siden.

Viktig tema
Lene reiste rett fra premiere på den danske filmen «Fri oss fra det onde» til innspillingen av sin første norske film. Hun har brukt mye tid på å jobbe med rollen, men selv ikke det å ha sett den norske storfilmen «Max Manus» og den danske krigsfilmen «Flammen og Citroënen» kunne forberede henne mentalt på det som skulle møte henne på filmsettet.

- Jeg synes det er interessant å sette seg inn i hvordan det var og hvilken redsel og dobbeltsidighet mange mennesker levde med. Dette er noe som aldri vil bli glemt eller må bli glemt, påpeker hun.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Svart del av krigshistorien
«SVIK» er skrevet, regissert og produsert av Håkon Gundersen. Handlingen finner sted i tre døgn i forkant av bombingen på aluminiumsfabrikken på Herøya i Porsgrunn. På Havana Club i Oslo vanker norske forretningsmenn og krigsprofitører sammen med tyske SS-offiserer og vakre, eventyrlystne norske kvinner. Det er sensommer 1943, krigslykken er i ferd med å snu og det er tid for å posisjonere seg annerledes.

Lene spiller nattklubbsangerinnen, fristerinnen og dobbeltagenten Eva Karlsen som forholder seg til både motstandsmenn og tyske svartebørshandlere. Hun skjuler mer enn okkupasjonsmakten og krigsprofitørene er klar over. Sammen med den tyske Gestapo-sjefen Kruger, som spilles av den kjente tyske skuespilleren Otto Götz (41) og Club Havanas innehaver Tor, Fridtjov Såheim (40) virvles hun inn i en farlig verden.

Såheim trives utvilsomt i rollen som eier av Club Havana, krigsprofitør og hallik.

- Det er veldig stilig å gå rundt på settet i smoking og alle står på pinne for en hele tiden, sier Såheim og ler.

Rollen er ny for Såheim som har brukt mye tid på å forberede seg til innspillingen av den nye norske storfilmen.

- Jeg har selvsagt sett mange krigsfilmer, men dette er en annerledes historie. Det er mer en film noir og thriller enn et drama. «SVIK» viser en annen side og mer den mørke delen av norsk krigshistorie. Personlig så har jeg laget min egen bakgrunnshistorie, øvd mye på tysk og lest masse krigshistorie. Det har vært viktig for meg å sette meg inn i hvordan folk levde og finne nerven i øyeblikkene. Hver dag kunne være den siste og mange levde med kniven på strupen, sier han.

Inspirert av Kjakan
Skuespiller og artist Kåre Conradi (37) spiller motstandsmannen Sven, Tors bror og Evas ekskjæreste. Han liker seg også godt på filmsettet i Budapest.

- Det er spennende og fint å være her nede. Når man reiser bort på et filmsett, blir man veldig fokusert om jobben, forteller han til Side2 mellom tagningene.

Mange norske skuespillere har spilt motstandsmenn. For Conradi var det viktig å finne en egen inngang til karakteren.

- Det har vært en utfordring å finne flere lag i Sven. Derfor har jeg lest en del relevant litteratur og noe som er helt på siden av karakteren. Dette er en fiksjonsfilm med et historisk bakteppe. Derfor har jeg selvsagt lest om Milorg, Kompani Linge og Gunnar Sønsteby. Spesielt Kjakan syntes jeg var spennende og han har jeg fordypet meg i. Jeg syntes blant annet det var interessant å se på mentaliteten til motstandsmennene under krigen og hvor effektive de var.

- For å kunne skape min egen historie, måtte jeg først gå inn og prøve å forstå de ekte menneskene. Jeg måtte med fullt alvor gå helt inn i situasjonen. Filmen viser også krigshistorien fra en annen vinkel og det er spennende temaer som tas opp. Hva får folk til å gjør det gode mens andre tenker på egen profitt? Det er mye mørke krefter i mennesker og denne filmen viser alle lagene og hva som skjer når mennesker blir presset, sier 37-åringen.

Skryter av Lene
Kåre er innviklet i et trekantdrama med Lenes karakter, og selv om de foreløpig ikke har rukket å spille inn noen scener har han fått et visst innrykk av henne gjennom prøvene.

- Det er helt klart at hun er vant til å uttrykke seg foran kamera. Både hun og Fridtjov er veldig direkte og helt uten filter som skuespillere. Og selv om Lene ikke har noen lang erfaring, er hun uttrykksfull. Hun har helt klart fått med seg arbeidsmetoder fra skuespillerutdannelsen ved Lee Strasberg Theatre & Film Institute i Los Angeles, sier han.

Rollefiguren Tor som spilles av Såheim eier Club Havana hvor nattklubbsangerinnen Eva jobber. Såheim er imponert over Lenes debut i norsk film.

- Lene er veldig talentfull og hun er helt riktig til rollen som nattklubbsangerinne og dobbeltagent. Det har gått veldig smooth og vi snakker selvsagt mye sammen før vi gjør scenene. Det har heller ikke vært noe annerledes å spille mot henne enn mot mer rutinerte skuespillere, sier han.

- Det er så trygt å ha så rutinerte skuespillere som de to her nede. De er fantastiske skuespillere og for meg som nybegynner har jeg det som plommen i egget. Jeg er ikke redd for å spørre og de kommer med gode råd. Vi lærer av hverandre hele tiden, forteller hun.

Aqua hjelper
Popstjernen Lene har solgt rundt 31 millioner album og singler i hele verden med den danske gruppen Aqua. Tolv års erfaring som vokalist er definitivt nyttig å ha med seg når hun skal spille nattklubbsangerinne.

- Det har helt klart hjulpet meg med veldig mye. Jeg er jo vant til å opptre, men kanskje ikke på tysk, sier hun og ler.

1877

Kommentarer til denne saken