Gå til sidens hovedinnhold

Mener bankene må ta sexklubb-regning

Norske banker har havnet i strid med flere kunder som hevder de er blitt neddopet og svindlet for flere hundre tusen kroner i utlandet. Bankene vil ikke ta regningen.

En Stavanger-mann forklarte seg torsdag i Stavanger tingrett om en natt for to år siden på en sexklubb i Barcelona, der han ble 193.000 kroner fattigere, skriver Dagens Næringsliv. Mannen sier han ble neddopet og svindlet og mener banken bør ta regningen. Mannens advokat, Pål Minde, har også en lignende sak under oppseiling der en mann sier han ble dopet og svindlet for rundt 200.000 kroner i Polen.

Les også: Svindel på Kanariøyene: Fire måter å svindle nordmenn på

I tillegg har en annen nordmann reist sak i Finansklagenemnda mot Nordea og DNB der han forklarer at han ble dopet og svindlet for vel 114.000 kroner – på samme klubb som Stavanger-mannen i Barcelona.

Sparebank 1 SR-Bank, Nordea og DNB nekter å ta Barcelona-regningene, og Finansklagenemnda har avvist å behandle sakene i påvente av rettssaken i Stavanger.

– Denne saken er prinsipiell fordi det er viktig for oss hvor man legger beviskravet. Når kan man komme og si at det er bankens ansvar?, sier advokat Hanne Ringnes Sanne i SR-Bank. Hun mener at Stavanger-mannen ikke har klart å føre bevis for at han ble dopet på sexklubben.

Les også: Politi advarer mot ny SMS-svindel

Etter episoden i Barcelona for to år siden rullet spansk politi opp det de mener er en organisert liga som har stått bak svindelen.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken