Gå til sidens hovedinnhold

Svindyrt bagasjesjokk

Det kan bli flere tusen kroner dyrere å få med seg bagasjen til syden.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den britiske giganten British Airways planlegger å innføre en ekstrakostnad på bagasje med opptil 240 pund, eller nesten tre tusen kroner. Dette tillegget kommer selv om bagasjens totale vekt ikke overstiger kiloantallet man har lov til å ta med seg, ifølge BBC.

NA24 - din næringslivsavis

Så langt har passasjerene fått sjekket inn så mye bagasje de ønsker, bare ikke den totale vektgrensen overskrides. Men dette blir det nå altså slutt på. Den første kofferten blir innsjekket som før, men har du mer bagasje, må du punge ut. Allerede fra 13. februar skal den nye prisordningen innføres.

Gjelder ikke SAS
Det er på lengre reiser at den ekstra bagasjen skal koste lommeboken hele 240 ekstrapund. På de mellomlange reisene vil prisen ligge på halvparten, mens den ekstra bagasjeprisen på britiske innenriksflygninger skal komme på 60 pund. Betaler man via nettet vil det være et avslag på 30 prosent.

SAS Braathens har imidlertid ikke tenkt å innføre noen liknende tiltak.

- Nei, det har vi ikke tenkt på. Vi fortsetter som vanlig, sier informasjonssjef i SASBraathens Thomas Midteide til NA24.

Kan være skadelig
Analytikere mener, ifølge BBC, at årsaken til British Airways nye tiltak skyldes at selskapet vil dekke inn sine utgifter, og at det kanskje kan være med på å betale for selskapets innflytting til en annen terminal på Heathrow neste år.

Noen kommentatorer påpeker at den nye ordningen kan skade selskapets image.

Flyselskapet sier imidlertid at ekstrakostnaden ikke vil gjelde på reiser til USA, Canada, Karibia, Nigeria, Brasil og Mexico.

Fra 30. september vil også maksimumsvekten for bagasje som kan sjekkes inn gratis senkes fra nåværende 32 kilo til nye 23 kilo.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler