Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk om du har svineinfluensa

Microsoft lanserer selvdiagnose på nettet.

(SIDE2):«Basert på dine svar, har personen trolig svineinfluensa, og kan være alvorlig syk. Ring legen nå». Det er svaret overlege Bjørn Iversen ved Folkehelseinstituttet fikk da han sjekket internettsiden som gir deg mulighet for å stille egen diagnose for svineinfluensa.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Dramatisk
Ved å svare på noen spørsmål om egen helse skal Microsofts nettside hjelpe deg med å finne ut om du bør gå til legen eller ikke, med tanke på H1N1-viruset. Spørsmålene, og dine svar, skal gi deg mer informasjon før du tar en endelig avgjørelse. Men Microsoft påpeker at du selv er ansvarlig for dine avgjørelser rundt egen helse.

- Jeg skrev ikke om meg selv. Men tastet inn at personene har over 38 i feber og følte seg dårlig. For meg blir det uansett litt dramatisk. En lege ville ikke sagt det på den måten hvis en pasient hadde symptomer på svineinfluensa, sier Iversen.

Likevel mener overlegen at nettsiden er helt grei med tanke på oversikt over symptomer.

- Den lister opp symptomene. Det blir på en måte bare en visualisering av det som står på våre nettsider hvor symptomene på svineinfluensa er listet opp.

Her er Fhis oversikt over sykdom og symptomer.

Ikke for nordmenn
Iversen tviler imidlertid på at noen i Norge vil bruke selvdiagnose-nettsiden fordi den amerikanske språkbruken blir fremmed for oss.

- Måten de snakker på er veldig unorsk. De maler med store bokstaver, så jeg vet ikke om dette gir så mye ekstra for oss.

- Er du ordentlig dårlig, så ring legen. Man trenger ikke nettet for å merke om man er dårlig, påpeker Iversen.

Her kan du sjekke nettsiden.(Egenvurdering er beregnet for beboere i USA, så du må taste inn amerikansk postnummer)

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken