Gå til sidens hovedinnhold

Svir av hundretusener på tenner

Stadig flere ønsker å fikse tennene sine. Og viktigst av alt: De er villige til å betale hva det koster.

Det er ikke billig. Samtidig er det ganske ille å tenke på hva jeg opp gjennom årene har betalt ulike tannleger for det lappverket som er blitt gjort med tennene mine, sier Sonja Simonsen.

Hun er en av flere hundre kunder som nå strømmer til tannklinikken Perna Tanndesign i Rygge for å få det hun mener er en gjennomprofesjonell og forutsigbar tannbehandling.

Klinikken har vokst i ekspressfart siden den forsiktige oppstarten for tre år siden.

Virksomheten, som nå har fem ansatte, regner med å nå en omsetning på 5,5 millioner kroner i år.

Artikkelen er levert av Moss Avis

Kommer på TV2
Veksten kan fort komme til å øke kraftig, for snart får hele Norge innblikk i hva denne spesialklinikken står for.

Torsdag stiller gründer Hege Rui Sommerseth opp på direkten i frokost-TV på TV2. Med seg i studio har hun Ann Elisabeth Riise Berntsen fra Rogaland som har vært pasient på klinikken, og som TV2 har fulgt siden tannbehandlingen startet i april måned.

- I programmet skal vi få se en dame som endelig tør å vise glede ved å smile, sier tanntekniker Torill Finkirken som sammen med Michael Matzinger, Hege Rui Sommerseth og tannlege Kaspar Hermansen eier og driver Perna Tanndesign.

Koster penger
250.000 kroner av egen lomme betalte Ann Elisabeth Riise Berntsen (36) for sine nye tenner.

Hun er så langt fra den eneste som blar opp for å få fin tanngard.

- Hos oss legger kundene igjen alt fra 60.000 til 300.000 kroner i tannbehandlinger. Tenner betyr mye for folk, og vi gir løsninger man kan leve med resten av livet, sier tanntekniker Michael Matzinger.

Kvinner over 40
Gründer Hege Rui Sommerseth istemmer.

- Før var tenner noe man helst ikke skulle snakke om, og folk visste ikke engang hvor man kunne henvende seg for å få hjelp. Nå for tiden har tennene fått en helt annen oppmerksomhet.

Det er mest kvinner i 40 pluss segmentet, eller aller helst 50 pluss, som er villige til å bruke mye penger på å få fine tenner.

Til klinikken i Rygge kommer det pasienter fra hele landet, og nesten alle henvender seg nå direkte til klinikken uten å gå veien via tannlegen sin.

- Fine tenner handler ikke bare om utseende. Vel så viktig er det å behandle feil tannbitt, nedslitte tenner, syreskader og tanngnissing. Vi er Norges eneste spesialklinikk for estetisk og funksjonell tannbehandling, sier Michael Matzinger og Hege Rui Sommerseth.

Nødvendig konkurranse
Mens tannteknikere til vanlig er underleverandører for tannlegene, er det tannteknikere som på Perna Tanndesign har satt seg selv i førersetet.

Med på laget har de fått flere danske tannleger som kommer til Rygge ved behov.

Tannlege Kaspar Hermansen som til daglig har sin praksis på Fyn, er blitt så husvarm i Rygge at han har gått inn på eiersiden.

- Skal vinne Norden
- Det er på tide at norske tannleger får litt konkurranse. De har altfor lenge levd i sin egen beskyttede verden, sier Hege Sommerseth Rui.

Hun har som mål å bygge opp en hel kjede av spesialklinikker.

- Det konseptet vi står for er vi alene om i Norden. Vi ønsker å vokse, men hver enhet skal ikke være for stor. I Rygge er målet å nå en omsetning på 10 millioner; ikke mer. Da blir vi lett for store og upersonlige, sier hun.

Hun har visst hva hun har villet helt fra dag én, da hun startet sin egen spede virksomhet hjemme i bryggerhuset i Larkollen i 2007.

Klinikken på Bredsand er så langt bare et delmål for å bli stor i nordisk sammenheng. Viktig var det derfor for Hege Rui Sommerseth å delta i mentorprogrammet for kvinnelige entreprenører i Østfold. Det ga henne nødvendig ballast for å tørre enda mer, og våge å tro på egne ideer og å tenke stort.

Moderne
I lokalene hos Perna Tanndesign er det lite som minner om et tannlegekontor. Og slik skal det være. Hvert møbel og hver farge er valgt ut med omhu.

Å fikse tennene skal handle om velvære og helse, og det skal være et sted hvor det settes av svært god tid til å planlegge og snakke om den forestående behandlingen med pasientene.

Derfor er det heller ikke spart på rominnredning og interiørdesign i klinikken i Rygge. Har man tannlegeskrekk skal i alle fall ikke i det vekkes til live i lokalene.

- Det skal være hyggelig å komme hit. Man skal føle seg velkommen. Derfor har vi lagt stor vekt på utformingen, sier Michael Matzinger ved Perna Tanndesign.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken