Gå til sidens hovedinnhold

SVT varsler nedbemanning

Sveriges Television må gjennom betydelige nedskjæringer for å få råd til digitalisering. Blant annet varsler kringkastingssjef Christina Jutterström rasering av distriktstilbudet.

Det ble ramaskrik blant de ansatte i Sveriges Television da ledelsen tirsdag la frem den nye sparepakken. I likhet med NRK er svenskenes statlige allmennkringkaster nødt til å stramme inn livreima de kommende årene.

Distriktene får svi
Sveriges Televison skal bruke 300 millioner kroner på ny digital teknologi, men staten er ikke villig til å bidra med mer penger. Kombinert med overgangen til digitale løsninger skal SVT også spare mellom 100 og 150 millioner svenske kroner å rlig. Det betyr færre ansatte.

- Personalkostnadene i SVT er for høye. Vi er for mange, sier kringkastingssjef Christina Jutterström til nyhetsbyrået TT.

Blant forslagene fra TV-ledelsen er en ren slakt av TV-produksjonen rundt om i landet. Etter nedskjæringene vil kun hovedkontoret i Stockholm og Göteborg være i stand til å drive all form for TV-produksjon. Distriktskontorene i Umeå, Norrkjöping, Malmö og Falun må klare seg med noen utvalgte produksjoner.

Masseoppsigelser
På de øvrige 21 stedene der SVT har lokaler skal det fremover bare lages enkle innslag til nyhetssendinger og magasinprogrammer.

- Vi kommer til å ha mindre bemanning på de såakalte aktualitetsstedene, men hvordan den skal se ut har vi ikke begynt å se på, sier Jutterström.

Ifølge Expressen og Aftonbladet kan det imidlertid bli snakk om at flere hundre ansatte må gå.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen