Gå til sidens hovedinnhold

En underholdende klisjé

Vi har ventet lenge på denne filmen og var spente på om den skulle innfri våre forventninger. Her er vår dom over Switch.

Filmen handler om Mikkel som har bodd i Oslo hele sitt liv. Her er han klassens kuleste og er rågod på skateboard. Plutselig bestemmer moren til Mikkel at de skal flytte til bygda Voss.

Her innfinner hovedpersonen seg dårlig. Der skateboard var det store i Oslo, er snowboard det tilsvarende på Voss. Mikkel finner det vanskelig å bli en del av gjengen, spesielt når han blir forelsket i Nina som er kjæresten til den kuleste gutten på skolen. Mikkel skjønner fort at han må lære seg snowboard i steden for skateboard for å bli godtatt. Både av Nina og de andre.

«Tommen» blir Mikkels redning. Han er en smågal og eksentrisk figur i Peter Stormares skikkelse som viser seg å være snowboardmester. Med assosiasjoner til gode gamle Karate Kid, driver mentor/elev-forholdet handlingen fremover. Underforstått vil Mikkel kapre drømmedamen og alle preoblemer vil løses bare han klarer å mestre brettet.

Mikkel og Tommen har både oppturer og nedturer, men kommer seg ikke overraskende gjennom utfordringene.

Hva vi synes:

Filmen har mange bra kvaliteter. Historien kunne ha vært noe bedre og er utvilsomt noe man har sett hundre ganger før, men det funker.

Det er masse fete triks og heftig snowboardkjøring. Musikken er bra og gir historien et lite løft. At to av filmens hovedroller er debutanter er overraskende, men vi synes at de gjør en god jobb. Hilde Lyrån og Peter Stormare gjør også en fantastisk jobb med å få folk til å le. Espen Klouman Høiner gjentar suksessen fra «Bare Bea» og kler rollen som godt.

Konklusjonen er at filmen er god til å være norsk, men historien kunne ha vært bedre. Grunnet bra underholdningsverdi gir vi Switch følgende dom:

Terningkast: Sterk 4

Bildene fra premieren på Switch ser du under: