(SIDE2): De fleste drømmer om litt sol og varme på en grå dag i februar. Enten du har noen dager til overs, eller planlegger sommerferien, kan disse tipsene være en billig investering.

1. Planlegg

Det går fortsatt an å hoppe på en billig sydentur i siste liten, men utvalget blir stadig dårligere og prisene dumpes ikke på samme måte som før. Derfor kan det være lønnsomt å sikre seg en ferietur allerede når billettene legges ut for salg – uansett om det er hos charterbyråene eller flyselskapet.

Restplasser er ikke like tilgjengelig som før, så nå kan det lønne seg å se etter rabatter og goder om man bestiller turen tidlig.

2. Begynn ute

Fulle avganger og dyre priser kan være en realitet fra norske flyplasser, men ikke hos våre naboland. Dansker og svensker er ikke like desperate etter sol og varme som oss. Pengene sitter også løsere hos ferierende nordmenn, så etterspørselen er ikke helt den samme rett utenfor våre landegrenser.

3. Gjør jobben selv

Har du først funnet deg en tur, et sted og et hotell du kan like, så bør du sjekke flyselskapets og hotellets egne nettsider for å se om du kan gjøre ferien billigere på egen hånd. Bestill direkte eller bruk søkesider på nett.

4. Alternativ avreise

Sjekk om flyreisen og hotelloppholdet blir billigere om du flytter reisen noen dager frem eller tilbake.

5. Bruk god tid

De beste tilbudene finner du gjerne på nett, men det kan ta tid å lete seg frem i jungelen. Sett av god tid til å søke opp aktuelle destinasjoner på forskjellige søkesider og sammenlign prisene.

6. Bruk andres meninger

Finner du noe som virker som et godt tilbud er det greit å sjekke hva andre mener om det samme stedet og det samme hotellet. Verdien av et billig hotell kan bli en viktig faktor for en god ferieopplevelse. Brukere legger igjen sine kommentarer en rekke steder på nett, så her er det bare å søke litt rundt.

Les mer her: Spania er best på familiehotell

7. Unngå høysesong

Høysesong kan være svært forskjellig fra land til land og lokale helligdager kan spille inn på prisen. Sjekk gjerne flere aktuelle tidspunkt når du først har funnet reisemålet.

(Kilde: Turen går til)

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også: