Gå til sidens hovedinnhold

Sykelig tynne stjerner

Radmagre Nicole Ritchie og Eva Herzigova er blant stjernene som har blitt rammet av den såkalte Hollywood-syken. Se bilder av de tynne stjernene her.

(SIDE2): Nicole Ritchie gikk fra formfull sidekick i «The Simple Life» til sosietspike med piperenserlook. Unge frøken Ritchie er i godt selskap, for stadig ser man bilder av kjendiser som har blitt tynnere, på grensen til anorektiske.

«Ally McBeal»-stjernen Calista Flockhart var en av de første som havnet i søkelyset på grunn av sin tynne figur. Men også stjerner som Brittany Murphy, Victoria Adams Beckham, Celine Dion, Jennifer Aniston, Mary-Kate Olsen, Whitney Houston, Teri Hatcher, Eva Herzigova, Iman og Lindsay Lohan har vært rammet av Hollywood-syken.

I kongelige kretser, kalles fenomenet for prinsessesyken og har blant annet blitt frontet av den spanske kronprinsessen Laetizia.

Også for kvinner mellom 30 og 50 år har det blitt stadig mer populært å slanke seg. Britiske forskere legger skylden på Teri Hatcher og de andre tynne damene i «Frustrerte Fruer» og kaller det «Desperate Housewives Syndrome»

Et annet tilnavn som de sykelig tynne Hollywood-stjernene har fått er «lollipops». Dette skyldes at når kroppen skrumper inn ser det ut til at hodet vokser på toppen av de magre kroppene. Derfor får også noen av stjerne retusjert kroppen og hodet slik at ikke kontrasten skal bli for stor.

Noen bilder av kjendiser som har gått fra å være flotte og livlige til å bli sykelig tynne ser du under.