Gå til sidens hovedinnhold

Sykepleier casher inn tre milliarder

Gjennom en stiftelse på Bermuda skal pengene realiseres.

Det er en av Bergensk rikeste arvinger, Marianne Odfjell, som nå vil ha penger i stedet for rigger.

Rigg markedet har vært fantastisk i snart 10 år, og sammen med søsteren Helene, har hun nå bygget opp en milliard formue.

Arvet av pappa

Helene kontrollerer 70 prosent, mens Marianne kontrollerer 30 prosent av Norges største private boreentreprenørselskap, Odfjell Drilling. Det verdsettes til rundt ni milliarder kroner.

De to søstrene arvet riggselskapet av sin far Abraham, og begge er bosatt i London.

Nå skal meglerhusene ABG Sundal Collier, Goldman Sachs og DnB Markets ta selskapet på Oslo Børs, ifølge Dagens Næringsliv.

Faren, Abraham, har brukt over 40 år på å bygge opp selskapet. Ved årsskiftet var den bokførte egenkapitalen i konsernet på i underkant av syv milliarder kroner, men den reelle verdien er mye høyere.

Har nok cash

Det er ikke behovet for ekstra penger som gjør at Odfjell går på børs, men nedsalget til lillesøster og sykepleierutdannede Mariannes nedsalg.

- Vi har en solid finansiell situasjon og muligheter for å gå inn i et nybyggingsprosjekt til, når den rette anledningen dukker opp, sier konsernsjef Simen Lieungh til Dagens Næringsliv.

Selskapet omsatte for nesten syv milliarder kroner per fjerdekvartal 2012 og fikk et resultatet på 900 millioner kroner.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken