Gå til sidens hovedinnhold

Cancellara prøver på VM-dobbel

Vil helst vinne fellesstarten - men kjører også for femte tempogull.

Det uvanlige rundt Fabian Cancellara i år, har blant annet vært at han droppet sommerens Tour de France.

Sveitseren ønsket heller å kjøre Spania rundt, og legge opp sesongen mot VM og fellesstarten (!) på mesterskapets siste dag.

Det har den siste tiden knyttet seg spenning rundt om 32-åringen, som har blitt tempoverdensmester fire ganger, ville droppe hele øvelsen.

Onsdag bekreftet imidlertid det sveitsiske forbundet av Cancellara både leder landeveistroppen og ser fram til en ny duell mot Bradley Wiggins, Tony Martin og Taylor Phinney på temposykkelen.

Den forrige duellen mellom tempohestene Martin og Cancellara sto under Vuelta a España. Da syklet de en 38 kilometer lang og kupert tempo.

Sveitseren vant den duellen med 37 sekunder tilbake til Martin.

Sterke spanske klatrere
Mens tempoen i Firenze stort sett er flat over 58 kilometer, trenger Cancellera masse krutt i bakkene for å henge med de antatt sterkeste i landeveisrittet.

Spania stiller med den giftige trioen Alberto Contador, Joaquim Rodriguez og Alejandro Valverde i spissen, mens Italia trolig lener seg mot Vincenzo Nibali, Giovanni Visconti og muligens Filippo Pozzato.

Robert Gesink, Peter Sagan og Philippe Gilbert nevnes også til favorittsjiktet foran landeveisrittet.

- Trener mindre og mindre tempo
Alt i april sprakk nyheten om at Cancellara ønsket å bli verdensmester på landeveien denne sesongen.

- VM er et stort mål. Han fokuserer mindre og mindre på tempo. Det er landeveisrittet han sikter mot. Han ønsker seg virkelig den regnbuetrøyen i løpet av karrieren, og han har ikke ti år igjen å sikre seg den på, uttalte RadioShack Leopard-talsmann Tim Vanderjeugd til velonation.com den gangen.

Så er spørsmålet om jakten på tempogullet onsdag, ødelegger sjansene til å stå på toppen av podiet fire dager senere.

PS! Norge stiller ikke med utøvere i tempo for herrer elite. I landeveisrittet utgjør Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug det norske laget.

Kommentarer til denne saken