Da feltet inntok stigningene på torsdagens tredje etappe i Tour Alsace fikk Joker Merida det tøft.

Med to førstekategoristigninger innenfor første 55 kilometerne sprakk feltet opp tidlig på veien til Bischoffsheim.

Audun Brekke Fløtten var eneste representant fra Joker-laget i hovedfeltet etter at stigningene var unnagjort.

Les også: Sikret trøye og topplassering for norsk lag

Men da støtingen begynte nede i dalen fikk Fløtten det vanskelig med å komme med i det avgjørende bruddet.

- Det var en veldig hard etappe og feltet sprakk opp tidlig på de to fjellene. Audun klarte å sitte med, men han ble helt alene og da blir det vanskelig å få til noe, sier sportsdirektør Svein Erik Vold til procycling.no

Etappen ble til slutt vunnet av tyske Philipp Walsleben fra BKCP-Powerhus, mens Fløtten kom inn 40 sekunder bak og er beste Joker-rytter sammenlagt. 22-åringer ligger på 16. plass, 1.10 bak ledende Nicolas David.

Remme sendt hjem
Etter bare to etapper unnagjort måtte Stian Remme bryte rittet på grunn av en kneskade. Den rutinerte Joker-rytteren er nå til behandling hjemme i Norge.

- Stian har slitt med kneet og har nå fått behandling. Vi trodde det skulle ordne seg hvis han tok det rolig de første dagene, men ting ble ikke bedre. Derfor kunne han ikke fortsette. Han har fått litt behandling, men ingen diagnose, sier Vold.

Slå tilbake i morgen
Når rittet forsetter med en mindre krevende etappe fredag håper Wold at laget slår tilbake etter en litt skuffende prestasjon.

- I dag var en veldig tøff etappe hvor ikke mange av våre ryttere har helt forutsetningene for å prestere. Men i morgen skal vi slå bedre fra oss, lover Vold.

HTML EMBED