Gå til sidens hovedinnhold

Roubaix-etappe i touren pirrer klassikerstjerne

– Etappen til Arenberg motiverer meg, sier Boonen.

Han har vært fraværende de to siste årene, men Tom Boonen utelukker ikke en retur til Tour de France i 2014.

Til Het Laatste Nieuws sier Omega Pharma-Quick Step-rytteren at Mark Cavendishs tilstedeværelse på laget ikke er noe problem.

– Allerede før løypen var presenter begynte jeg å snakke med Patrick Lefevere og Wilfried Peeters. Suksess er smittsomt og jeg savner faktisk touren, atmosfæren på laget og kampen mot et felles mål, sier Boonen – som tidligere har uttalt at han var ferdig med Tour de France.

Motivert av Arenberg-etappen
Den 33 år gamle belgieren har vunnet seks etappen i touren. Han har også hatt den gule ledertrøyen i fire dager, samt vunnet poengkonkurransen (2007).

– Media vil sikkert vite hvor mange etapper jeg skal vinne for å ta den grønne poengtrøyen, men vi har Mark Cavendish som fokuserer på det. Etappen som går til Arenberg passer meg godt. Den motiverer meg, forteller den tidligere verdensmesteren – som fikk årets sesong spolert av skader og sykdom.

Onsdag 9. juli går Tour de Frances femte etappe fra belgiske Ipers til Arenberg i Nord-Frankrike. Den 156 kilometer lange etappen krysser intet mindre enn ni brusteinssektorer og har målgang like ved inngangen til den beryktede Arenberg-sektoren. Etappen besøker flere av partiene som brukes i vårklassikeren Paris-Roubaix og har totalt 15.4 kilometer med brustein.

2010 var sist gang brustein sto på programmet i Tour de France. Da gikk Thor Hushovd helt til topps idet som var en spektakulær etappe.

Kommentarer til denne saken