Forrige uke dro delegater fra UCI (det internasjonale sykkelforbundet) til Kina for å inspisere løypa, og for å snakke med arrangørene av Tour of Beijing. Rittet skal gå av stabelen fra 5.-9.oktober. Turen var en del av prosessen for å gi rittet en fireårig World Tour-lisens.

- Arbeidet som er gjort av arrangørene møter UCIs krav, og vi er imponert over hva de har klart å gjøre hittil, sier Alain Rumpf i UCI til cyclingweekly. Han er ansvarlig for å promotere sykkelsporten på verdensbasis.

Han forstsatte med å si at det er gledelig at kineserne er sterkt engasjerte for å lykkes med et stort sykkelritt, som uten tvil vil bli en av de viktigste årlige begivenhetene på sykkelkalenderen.

Å gjøre Tour of Beijing vil være et viktig skritt for å gjøre sykkelsporten enda mer global. I 2008 ble Tour Down Under det første WorldTour-rittet utenfor Europa, og ble fulgt av de kanadiske rittene Grand Prix Cycliste de Québec og Grand Prix Cycliste de Montréal i fjor. Tour of Beijing vil bli det eneste asiatiske rittet i WorldTour'en.

- Ruten er ikke bekreftet, men det er ingen tvil om at den vil sørge for mye bra sykling, og den vil vise Kina fra sin beste side, sier Rumpf.