Tour of Beijing var blant de mest sette rittene på UCIs WorldTour-kalender. Det melder IFM sports.

Det samlede seertallet for Tour of Beijing i 2012 viser at rittet ble sett av 146.41 millioner seere.

Dermed rangerer rittet på fjerdeplass, bare slått av de store treukers rittene Tour de France (2.4 milliarder), Giro d’Italia (407.54 millioner) og Vuelta a España (355.80 millioner).

Det kinesiske rittet ligger også som nummer fire hva gjelder gjennomsnittlige seertall per dag.

- Vi er veldig fornøyd med at den voksende interessen også viser seg i tall, sier Alain Rumpf, direktør i Global Cycling Promotion.

- Selvfølgelig er det mange TV-apparater i Kina. Når rittet blir sendt på kinesisk TV utgjør det en stor forskjell, sier Rumpf videre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kritisert for dobbeltrolle
Tour of Beijing eies indirekte av det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Global Cycling Promotions er et datterselskap av UCI, og fordi rittet ble gitt innpass i sportens øverste divisjon umiddelbart, har UCI blitt kritisert for sin dobbeltrolle.

UCI har ansvar for å regulere rittene som arrangeres i WorldTouren, og opprettet i 2009 Global Cycling Promotions for å etablere nye ritt utenfor sykkelsportens kjerneområder.

Tour of Beijing var første ritt som ble etablert. I 2012 ble også Tour of Hangzhou opprettet, men det kinesiske rittprosjektet har blitt avlyst to år på rad.

Beijing-rittet fikk også uønsket oppmerksomhet da flere lag truet med boikott foran rittets første utgave i 2011. UCI havnet i konflikt med flere av lagene da det truet med å fjerne bruken radiokommunikasjon.

2012 UCI WorldTour (samlet seertall angitt i millioner)
1. Tour de France: 2,378.47
2. Giro d’Italia: 407.54
3. Vuelta a España: 355.80
4. Tour of Beijing: 146.41
5. Paris – Nice: 125.66
6. Critérium du Dauphiné: 70.66

Kilde: IFM sports.