- Jeg tror fortsatt det er mulig å vinne, men det blir en enorm oppgave, slår wiggins fast.

Media fikk mye tid til å snakke med Giro d’ Italias mest omdiskuterte mann på løpets første hviledag. Det alle lurte på var om det var mulig for den britiske sammenlagtkanonen å hente inn Vincenzo Nibali, Astana, i kampen om den rosa trøya.

- I de siste to Grand Tours jeg har kjørt, har jeg slått Nibali. Jeg var 6:19 foran ham sist Tour de France, og selv om Giroen er mer kupert enn Tour de France, kjørte jeg fra ham i fjellene også, sa Bradley Wiggins til cyclingnews på lagets pressekonferanse i Treviso.

- Nibali kan kun tape Giroen nå. Han har 1:15 ledelse, men det er ikke mye i Giro d’ Italia. Det eneste som er sikkert er at ledelsen ikke er 1:15 når vi passerer mållinjen etter siste etappe, sier Wiggins.

Forandrer taktikk
Fra fjorårets Tour de France er vi vant til å se et tog med svarte og blå syklister i front av feltet. Nå svarer Wiggins bekreftende når han får spørsmål om laget må endre taktikken.

- Ja, jeg må angripe, men jeg kan ikke være uvøren med kreftene. Det handler om å være kalkulerende og god på alle de resterende etappene. Jeg kan ikke kjøre fra Nibali i morgen, men kanskje hvis han er alene uten lagkamerater i fjellene om 10 dager.

Hviledag
Sky-laget brukte hviledagen på en rolig sykkeltur rundt den italienske byen Treviso. De klarte også å presse inn et besøk hos sykkelsponsoren, Pinarello. Briten, som har vært stadig mer anspent etter alle problemene til nå i Giroen, var avslappet og rolig i møtet med pressen.

- Løpet har vært opp og ned til nå, det er sånn det alltid er i Italia rundt. Vi startet løpet bra med lagtempoen, men så har det bare vært problemer. Jeg har hatt problemer med skader etter veltene og vært forkjølet. Jeg kjørte ikke så bra på tempoen som forventet, og i går satt jeg å tenkte på andre ting. Nå ser jeg fram til de lange bakkeavslutningene, hvor jeg forhåpentligvis kan bite bedre fra meg, sier Wiggins.

Dropper ikke ut
Det har versert rykter om at Sir Bradley Wiggins, dersom han taper mer tid, kommer til å gå «all in» for Tour de France. Men Wiggins tilbakeviser påstandene.

- Det er hva det er nå. Jeg er på fjerdeplass sammenlagt, og er drøyt ett minutt bak. Det er to uker med de tøffeste løypene igjen, så når vi ser tilbake på det kommer ett minutt etter første uken ikke til å betyr så mye, slår Wiggins fast.