På den tredje etappen punkterte Chloe Hosking fra Norsk Team Hitec Products, iført ledertrøyen, med to kilometer igjen av etappen.

For å gjenerobre sammenlagtledelsen måtte hun få bonussekunder, og kun seier var godt nok.

Hun startet dessverre spurten for tidlig og klarte ikke å stoppe Kirsten Wild, fra Argos Shimano.

Over all forventning
- Jeg håpet på en etappe eller en podiumsplassering på en av etappene. Nå var vi nesten uheldige som ikke vant, vi mistet ledertrøye på grunn av en punktering to km før mål på den tredje etappen. Men følelsen etter rittet er helt utrolig bra, sier Karl Lima, lagleder i Hitec-laget, til procycling.no.

Fasit etter Ladies Tour of Qatar, årets første ritt for laget, er ikke mindre enn én etappeseier, ungdomstrøye og andreplass sammenlagt. Allikevel ser laglederen forbedringspotensial.

- Skulle vi vinne løpet var vi nødt til å vinne etappen, på grunn av bonussekundene, men Chloe gikk litt for tidlig i spurten. Men vi må uansett si oss veldig fornøyde. Men det er ikke noen tvil om hvilket lag som har kjørt best her nede, så det er nesten surt at vi ikke tok hjem seieren, sier Lima.

Les Også: Norsk seier i Qatar

Savner ikke verdenstoer
Emma Johansson var med på å løfte nivået i Team Hitec Products, i fjor høst valgte den tidligere medaljevinneren fra OL å forlate laget. Til tross for tapet av en av verdens beste kvinnelige syklister gikk Karl Lima ut å mente de hadde et bedre lag enn noen gang.

Les også: OL-Medaljør forlater Norsk lag

- Har det skjerpet laget, at dere ikke kan støtte dere på Emma Johansson?

- Ja det har det absolutt, men jeg mener laget er bedre balansert uten Emma. Hun er en god allrounder, men nå har vi 5-6 ryttere som er ekstreme på sine felt. Det reflekterer jo for eksempel resultatene her nede. Emma er også en dyr rytter å ha, hun var tross alt rangert som nummer to i verden, sier Lima.Ser fremover

Den 23. Februar går startskuddet for neste store løp. Da er klassikersesongen i gang for Team Hitec Products, og den argeste konkurrenten er nettopp Emma Johannson.

Les også: Vi har aldri hatt et bedre lag

- Omloop Het Nieuwsblad i slutten av februar blir enormt viktig, her må vi jo også slåss mot Emma, som vant rittet når hun syklet for oss. Hun er kanskje er en av de største favorittene, sier Lima.

Det er tredje gang Kirsten Wild tar hjem seieren sammenlagt, og har seks etappeseirer fra løpet som går over fire dager, på de flate veiene i Qatar.