Gå til sidens hovedinnhold

Munnhuggeri blant favorittene

- Jeg nekter å dra Sagan til seier.

Det er første etappe av Tour de France 2012. Fabian Cancellara har den gule ledertrøyen etter prologen.

Sveitseren støter med én kilometer til streken. Det er bare Peter Sagan som klarer å følge Cancellara i motbakken. Sagan rister på hodet og nekter å ta føringer sammen med sveitseren. Noen hundre meter senere tar Sagan seieren enkelt foran Cancellara.

- Han har noe å lære
Nederlaget gnager fortsatt i den tidligere tempoverdensmesteren.

- Jeg respekterer Sagan som syklist. Han er et ungt talent, og det er viktig for sykkelsporten at vi har talentfulle ryttere. Men som jeg sa etter Tour de France-etappen i fjor: «Han har fortsatt noe å lære».

Super-Sagan har blitt kjent for sine noe utradisjonelle seiersgester. Det har Cancellara sett seg lei på, og har planen klar for hvordan han skal stoppe slovaken.

- Jeg vet hvordan jeg skal sykle Milano-Sanremo, men den holder jeg for meg selv. Men hvis jeg havner i brudd med Peter Sagan kommer jeg ikke til å ta føringer, slår sveitseren fast.

Uaktuelt å dra noen til seier
I fjor støtet den temposterke sveitseren over Poggio, den siste bakken før mål. Da var det bare Simon Gerrans og Vincenzo Nibali som klarte å følge. Sveitseren var kanskje den sterkeste i gruppen, og tok flest føringer i trioen de siste kilometerne. Simon Gerrans tok derimot spurten enkelt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er uaktuelt å dra noen fram til målstreken, som jeg gjorde i fjor, sier Cancellara

Sagan: - Er han redd?
Peter Sagan parerer utspillet enkelt.

- Hvis jeg er i fronten sammen med Cancellara mot slutten, er det han som taper løpet ved å ikke dra i gruppen. Jeg kan vinne løpet både fra et brudd og i en massespurt, sier Sagan.

- Hvis Cancellara sier at han ikke vil ta føringer med meg: Betyr ikke det at han er redd, spør Sagan.

Milano-Sanremo er det lengste løpet på proffkalenderen, og mye avgjøres på de avsluttende bakkene Chipressa og Poggio.

- Vi må se hvordan løpet ser ut etter Poggio, og telle opp når vi er der. Men hvis alle kjører mot meg, risikerer de å tape løpet selv, sier Sagan.

Kommentarer til denne saken