Gå til sidens hovedinnhold

Ukjent nordmann med soloseier i Belgia

- Jeg trodde egentlig det skulle bli tøffere.

- Jeg hadde fantastiske bein, og jeg hadde virkelig dagen i dag, sier Øivind Hoe Skog til procycling.no

NTG Kongsvinger har reist til Belgia for å avslutte sesongen med kermissritt, Belgiske gateløp, og for å trene på velodrom. Hoe Skog har nettopp begynt i første klasse, og nordlendingen kjørte søndag sitt første løp utenfor Norges grenser. Det endte med seier for rytteren som neste år tar steget opp i juniorklassen.

«Kjør som fader»
- Jeg hadde hørt mye om kermissritt i Belgia, og trodde helt ærlig det skulle bli tøffere. Jeg følte meg trygg i feltet og jeg merket ingen spisse albuer. Med én runde igjen støtet jeg. Da var det ingen andre som fulgte, sier Hoe Skog.

Løpet gikk i en rundløype på drøye 2 kilometer med 17 passeringer før de skulle gjøre opp om seieren. På de siste kilometerne var det én ting som motiverte unggutten.

- Læreren festet en lapp på styret før start. Det sto «Kjør som fader», og da var det ikke så mye annet å gjøre, sier Hoe Skog.

Talent for fremtiden
Jon Anders Grøndahl, sykkeltrener på NTG Kongsvinger, omtaler Hoe Skog som et talent for fremtiden.

- Øivind imponerer meg stort. Han har så og si bare kjørt ritt i Nord-Norge før, så går han bort og vinner sitt første ritt i utlandet. Han var også bra i Roserittet hvor han kjørte i juniorklassen, sier Grøndahl til procycling.no

PS: Petter Theodorsen ble nummer to i juniorklassen i juniorklassen på samme ritt og noterte også en fjerdeplass på lørdagen. Kristoffer Halvorsen kjørte også lørdagens ritt, men røk kjedet og krasjet i et tre (!). Han ble sendt på sykehus etter krasjen, men skal ikke ha større skader.

Kommentarer til denne saken