Gå til sidens hovedinnhold

Aasvolds ultimatum

- Blir jeg ikke proff i 2014, legger jeg opp sykkelkarrieren.

Lorents Ola Aasvold er to ganger norgescupvinner, men alt annet enn proffkontrakt er et nederlag.

- Målet for sesongen er proffkontrakt. Hvis jeg ikke får det til, blir det en hard vurdering å fortsette karrieren. Jeg er avhengig av utvikling og resultater, sier Lorents Ola Aasvold til procycling.no.

Tjuefireåringen fra Snåsa vant norgescupen sesongen 2010 og 2011, før han avsluttet klubbkarrieren i Trondheim Velocipedklubb, til fordel for Team Plussbank.

- Jeg har hele tiden sagt at jeg skal satse sykkel til jeg er ferdig med å studere. Hvis jeg ikke er proff, eller på nippet til å bli det, avslutter jeg karrieren, sier Aasvold.

Snåsningen er godt i gang med siste året på bachelorgraden i Idrett og bevegelsesvitenskap, ved NTNU i Trondheim.

Kvålsvoll: En vurdering å ta
Atle Kvålsvoll, sportsdirektør i Team Plussbank, uttalte tidligere at han ser tre gutter på laget med proffpotensial, allerede for sesongen 2014. Aasvold er en av rytterne sportsdirektøren har mest tro på. For å holde fokuset på rittene, mener han det er viktig å ta de vurderingene etter sesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Det er klart at det er naturlig å ta slike vurderinger. Men det viktigste er vel at de blir tatt underveis i sesongen, og ikke før sesongen har startet. Jeg har troa på at Lorents klarer å presse seg gjennom nåløyet, men det avhenger av at han holder seg skadefri og får en veldig god periode på våren. Det er helt avgjørende, konkluderer Kvålsvoll, som også er trener for Aasvold.

Les også: Skal rekruttere proffsyklister

Motiverende vintertrening
Team Plussbank gjorde store forandringer i egne rekker før årets sesong. Det tror Aasvold kan bli en fordel for de litt eldre guttene på laget.

- De guttene som er på laget nå er utrolig motiverte. Når de er såpass på hogget, smitter det over på oss som har vært her en stund, hele treningen blir bedre. Det er også en offensiv gjeng, som har vist at de kan vinne sykkelritt i juniorklassen. Men det som kanskje overrasker meg mest er hvor bra de tåler treningen, det er ingen som sliter selv om turene blir opp mot 200 kilometer, sier Aasvold.

Bror til besvær
Aasvold flyttet til Frankrike etter sesongen i fjor høst. Han sier det blir en rolig uke med restitusjon etter første treningssamling med laget, før det blir det en hard bolk for å komme i toppform til sesongstart. Da kommer også lillebror Aasvold til Frankrike. Kristian Aasvold er selv en habil syklist, og Lorents begynner å kjenne pusten i nakken fra lillebror.

- Den dagen Kristian slår meg, er karrieren over, slår Plussbank-rytteren bastant fast.

Les også: Snåsa-gutten (17) får mental trening

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken