Forholdet mellom syklister og bilister er et evig hett tema. Mange bilister føler at syklister både hindrer trafikken og er lite hensynsfulle, mens mange bilister mener bilister både opptrer farlig og presser dem ut av deres rettmessige plass i trafikken.

Vi skal ikke ta side i denne debatten, men det vi kan slå fast er at dette er en problemstilling som på ingen måte er unik for norske forhold.

Skrøt av å ha kjørt på syklist

Og det er en historie fra England som nå virkelig sprer seg på sosiale medier. Den 21-gamle lærlingen Emma Way møtte nemlig en gruppe deltakere i et sykkelritt i utkanten av Norwich, da hun i stor fart skal ha kjørt på og dyttet en syklist av sykkelen og inn i hekk.

Det nøyaktige hendelsesforløpet er ikke helt klart i skrivende stund.

I en slik situasjon skulle man kanskje tro at man panikkslagen stopper og sjekker hvordan det gikk, men Emma skal ha kjørt videre.

Løst oversatt til norsk: «Jeg kjørte på en syklist tidligere - jeg har forkjørsrett, han betaler ikke en gang veiavgift! #forbannasyklister»

Gjorde politiet interessert

Meldingen skapte ikke overraskende en god del reaksjoner, og en del sendte den også til politiet i Norfolk, som også er på Twitter. På kontoen hadde hun tidligere lagt ut skrytemeldinger av å kjøre alt for fort, og andre meldinger som ga klart uttrykk for at hun irriterte seg over andre trafikanter.

«We have had tweets ref an RTC [trafikkulykke, journ. anm] with a bike. We suggest you report it at a police station ASAP if not done already & then dm us.», sendte politiet til Emma i en melding.

Twitter-meldingen skapte problemer

Ifølge Daily Mail ville jenta sluppet unna det hele om hun ikke hadde meldt om saken på Twitter, for syklisten hun kjørte på - Toby Hockleky - hadde ingen planer om å melde saken til politiet.

- En bil kom rasende rundt en uoversiktlig sving og bommet så vidt på en syklist foran meg. Hun kom opp på siden av meg, ble truffet av sidespeilet og fløy inn i en hekk. Hun traff meg veldig hardt, jeg er heldig som er i live, men jeg kom meg ut av hekken og reiste meg. Bilen var borte. Hun traff meg og hun var borte, sier han til den britiske storavisa.

- Jeg har en sår albue, skrubbsår på kneet, brent av brennesle, men ingen alvorlige skader, sier han.

Mangel på alvorlige skader gjorde at han ikke ville melde om hendelsen i frykt for at kjæresten skulle reagere på fremtidig sykling.

En talsmann for politiet sier at de nå skal etterforske hendelsen.

Emma Way vil ikke selv kommentere saken, men en venn sier til avisa at hendelsesforløpet var annerledes enn det syklisten har meldt om, og at hun blant annet stoppet etter sammenstøtet, men at syklistene forsvant.

Etter at den britiske storavisa Daily Mail tok opp saken, er nå Emmas Twitter-konto fjernet.