Gå til sidens hovedinnhold

Syndig sommer i burka

Synnøve Svabø og Noman Mubashir lover å være personlige når de får hver sin lørdag til rådighet i NRKs nye sommersatsning «Sommerlørdag» .

(Majorstua / SIDE2): - Jeg er ikke gravid og skal ikke skilles, utbasunerer Synnøve Svabø.

- Jeg håper på å få litt hardrock i min sending, proklamerer Olav Viksmo Slettan og prøver febrilsk å komme på en hardrocklåt som har vært sommerhit.

- Burka, jeg må gå i burka. Ja, kanskje ikke under sending da. Men jeg skal iallefall grille tandoorikylling, ler Noman Mubashir.

Stjernelag
Det er et ordentlig stjernelag NRK har satt sammen for sommeren. I tillegg til Anne Grosvolds tradisjonelle «Sommeråpent» har seks kjente profiler fått ansvaret for hver sin «Sommerlørdag».

Dette er et nytt konsept der NRK vil eksponerer noen av programlederne sine for et bredere publikum. De skal jobbe innenfor samme ramme men får lov til å sette sitt personlige preg på sendingen. En fellesnever er at Roald Øyen kommer med «Sommernøtter» også vil det presenteres nye sommerlåter i hvert program som tradisjonen tro sendes fra Aker Brygge.

- Det blir en stor utfordring men samtidig deilig å få så mye frihet, sier Frokost-tvs Noman Mubashir til side2. Han håper han kan få besøk av noen nordmenn som bor i utlandet, både kjendiser og studenter. Mat og reiser vil også være i fokus hans lørdag.

Pakistanske kjendiser
- Også kanskje jeg kan intervjue noen på urdu. Hvis det kommer en pakistansk kjendis til Norge i sommer så skal vedkommende til meg, fastslår Noman som mener han er godt kvalifisert til jobben siden han både er pakistaner og har gitt ut bok.

Nitimen og reiseradioen har blitt Synnøve Svabø nye hjem etter at hun kom tilbake til Nrk.

- Jeg føler ikke dette som noe comback på tv. Jeg er en av seks som presenterer en pakke med personlig preg, sier hun beskjedent.

Men hun innrømmer at hun er klar for en litt rampete lørdag der det skal bli ordentlig fresht og sommerlig.

- Syndig sommer og coktailparty blir det min lørdag. Alvor og skjemt som de sier her på Nrk, forklarer Synnøve og røper at hun skal by på noen utradisjonelle gjester.

Lørenskog
- Hvorfor blir dere to intervjuet sammen mens jeg må gjøre dette alene, klager Marit Åslein og ser trist ut som virkelig bare hun kan.

- Det er fordi vi er fra Lørenskog og det er ikke du, replisere Synnøve mens Noman nikker ivrig.

- Jammen, jeg hadde en kjæreste fra Lørenskog en gang. Det teller vel? spør Marit men blir raskt viftet bort av de blide morgenfuglene som enda ikke aner hvilke reportasjer de skal fylle lørdagen med.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken