(YEYE): Karina Pasian er bare 16 år gammel. Likevel har hun allerede lært seg å synge på syv språk: spansk, engelsk, italiensk, russisk, arabisk, tyrkisk og fransk. Med sin amerikanske-dominikanske bakgrunn har hun også lært seg å snakke både engelsk og spansk flytende.

Skulle bli stjerne
Karina begynte å synge da hun var kun 7 år gammel og har spilt piano siden hun var 3 år. Hun forteller til Billboard.com at faren tidlig fortalte om at datteren skulle bli en stjerne:

- Da jeg ble født, fortalte faren min at han skulle ta meg med til Hollywood. Han sa alltid at jeg skulle bli en stjerne.

Med stor entusiasme forteller hun videre:

- Å være her nå er virkelig, virkelig «crazy».

Imponerende talent
I 2006 fikk Def Jam record øynene opp for stortalentet og signerte kontrakt med henne.

- Jeg valgte Def Jam fordi de ga meg det beste tilbudet. Den eneste kravet jeg ga var at musikken min har integritet og at sangene mine har budskap, moral og verdier, forteller Karina.

Ny Alicia Keys?
Karina har allerede blitt sammenlignet med store stjerner som Aaliyah, Alicia Keys og Mariah Carey. Nå er hun selv aktuell med singelen «16@War» som forrige uke kom inn på Billboardlista innen R&B/Hip-Hop sanger som nummer 93. Siden hun signerte med Def Jam har hun spilt inn over 70 sanger, men bare en håndfull av disse vil dukke opp på albumet «First Love» som kommer i juni.

Albumet skal visstnok reflektere hennes unge alder og selvstendige meninger. På albumet har Karina samarbeidet med låtskrivere, produsenter og artister som The Dream, Tricky Stewart, Gordon Chambers, Chris Brown, Carlos McKinnney og Lil Mama.

Nervøs første gang
16-åringen forteller på hjemmesiden sin om den første gangen hun sang foran publikum:

- Jeg sang Celine Dions «My Heart Will Go On» på et talentshow. Jeg var nervøs, men publikum elsket det.

Sang i «Det hvite hus»
Karinas gjennombrudd kom for fem år siden da Quincy Jones, som hun referer til som «Godfather in music», inviterte familien hennes til hjemmet i Bel Air i California etter at han hadde hørt noen av innspillingene hennes.

I 2003 vant Karina konkurransen «Star Search» og deltok på Jones «We Are the Future» konsert i Roma og deretter i «Det hvite hus».

Studerer musikk
For tiden studerer sangtalentet, ikke overraskende, musikk og stemmebruk på High School for the Professional Performing Arts i hjembyen New York.

Stor markedsføring
Markedsføringsteamet til Karina Pasian håper på en aggressiv og visuell internettkampanje for å støtte albumet hennes. Det blir opprettet en personlig blogg, webepisoder på Karinas MySpace-side og YouTube kanal, og det arbeides også om samarbeid med iTunes, Yahoo, Amazon, AOL og Clear Channel, ifølge Steve Bartels som er president for Island Def Jam Music Group.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her