Gå til sidens hovedinnhold

Synnøve høvler ned gulost

Avvikler produksjonen etter store underskudd.

I første kvartal rapporterte Synnøve Finden om store underskudd ved anlegget i Namsos og nedskrivning av drifts- og anleggsmidler.

NA24 - din næringslivsavis

Avvikler
Styret i Synnøve Finden besluttet i et styremøte onsdag å avvikle gulostproduksjonen ved anlegget i Namsos, skriver selskapet i en børsmelding.

Omstilling
Produksjon av mindre produkter vil også bli avviklet, mens anlegget fortsatt i en periode fremover vil tjene som lagringssted for ost. Alle ansatte vil få tilbud om ansettelse på meieriet i Alvdal eller hjelp til omstilling via Norsk Omstilling.

Avviklingen vil etter selskapets vurdering kunne gi en kostnadsbesparelse på mer enn 20 millioner kroner per år og få effekt i løpet av fjerde kvartal i år.

Inngår storhusholdningsavtale
Samtidig melder selskapet at de har inngått avtale om at Haugen-Gruppen skal representere Synnøve Finden i markedet som omfatter hotell, restaurant, kantine, kiosk, bensin, servicehandel, fastfood og offentlig sektor i Norge.

- På denne måten får Synnøve Finden tilgang til markedet gjennom en av landets ledende storkjøkken-selskaper som har vært kåret til årets leverandør 2 ganger, i 2003 og 2006, melder meierikonsernet.

Begynner umiddelbart
Haugen-Gruppen vil begynne å jobbe med Synnøve Findens produkter mot kjeder og nøkkelkunder allerede fra 1. juli i år. Strukturen rundt logistikk og ruting av ordrer fra grossistene skal være klar i løpet av august, og produktene vil være en del av Haugen-Gruppens portefølje fra 1. september, ifølge Synnøve Finden.

Haugen-Gruppen er en leverandør av storkjøkkenprodukter innenfor varegruppene matvarer, øl, vin og brennevin, med varemerker som Heinz, Twinings, Tabasco, Ybarra, Blue Dragon, Casa Fiesta, Mission Food, Corona Extra, Santa Carolina, Hardy’s, Cognac Tesseron.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte