Gå til sidens hovedinnhold

Tabbetyver kjørte i snøen

Den elleville heisaturen med stjålet bil endte på en forsmedelig måte for de to 23-åringene.

(iBergen.no) Onsdag fremstilles den ene av biltyvene for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

De to kameratene, som er godt kjente av politiet fra tidligere, bestemte seg for å ta turen over fjellet søndag i en stjålet bil de hadde plukket seg ut i Åsane. Men den ville ferden endte med en hostende motor i Haukeligrend da bilen fikk motorstopp.

Hutrende i det kjølige søndagsværet måtte kameratene forlate bilfangsten, men de var ikke snauere enn at de snart fant en annen bil å knabbe.

Fulle av nytt pågangsmot la de ut på veien igjen. Dessverre for dem varte det ikke lenge før den nye bilen sto og spant i snøen. Etter flere forsøk på å få kjørt bilen opp av den etterhvert dype snøgropen måtte de igjen ut i kulden. Den eneste løsningen var å ta bussen bort fra åstedet.

I Valle fant 23-åringene nok en bil å bryte inn i, men denne gangen begrenset de seg til å forsyne seg med et bankkort som befant seg i bilen.

- De turde vel ikke å stjele en ny bil, så de satte seg på bussen igjen til Kristiansand. Der ble de pågrepet av politiet mandag kveld. Mens den ene ble løslatt etter avhør, valgte vi å begjære fengsling for den andre, basert på gjentakelsesfaren, sier politijurist Rudolf Christoffersen til iBergen.no.

Mannen er tidligere siktet for 15 - 20 andre forhold det siste året. Hovedsaklig dreier det seg om tyverier og bedrageri. Både ham og kameraten har erkjent straffskyld for de straffbare forholdene fra heisaturen søndag.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping