Å si at Apple leder an i utviklingen av tableter er en gedigen underdrivelse, men de andre elektronikkgigantene kaster seg etter. Samsung har allerede vist at de ønsker å være med i kampen ved både den originale GalaxyTab, og ikke minst den nylig avdukede etterfølgeren - og under årets CES-messe i Las Vegas ble det vist fram over 100 nye varianter.

Og nå kaster Sony seg også på bøtteballetten ved lanseringen av de nye S1 og S2-tabletene, der sistnevnte definitivt er den mest interessante.

S1 er en relativt vanlig tablet med 9,4"-skjerm, mens S2 er en sammenleggbar løsning med to 5,5"-touchbaserte skjermer på 1024x480 bildepunkter hver. Begge utgavene benytter seg av operativsystemet Android 3.0, men ikke overraskende har Sony valgt å legge sitt eget skall på toppen.

Og på sistnevnte produkt er nok ikke det så dumt, og ifølge Engadget satser Sony på å utnytte mulighetene med to skjermer fullt ut. Du har selvsagt muligheten til å ha tastatur på den ene skjermen, og ha den andre som dedikert visningsskjerm. Benytter du derimot S2 som en ebok-leser, så kan de to skjermene vise hver sin side, slik at du i alle fall på papiret skal få en lesefølelse som ligger nærmere opp til å lese en vanlig bok.

Ellers har tabletene det du forventer, med PlayStation-støtte med en lang rekke Playstation (1)-spill, trådløst nettverk, 3G og 4G-støtte og kamera. De skal også fungere som fjernkontroll til annet Sony-utstyr gjennom en infrarød sender.

Sony nevner ikke et ord om lagringskapasitet eller batterikapasitet, utover at den kan brukes i «timesvis». Ikke en gang de offisielle dimensjonene dukker opp i Sonys pressekit.

Prisen er heller ikke offentliggjort, men ifølge Engadget vil det bli utsalgspriser på henholdsvis 599 og 699 dollar i USA for dingsene når de kommer for salgs til høsten. Til sammenligning har iPad priser på 499-699 dollar i USA, og en kan dermed forvente seg relativt like priser som iPad i Norge.

HTML EMBED