(SIDE2:) Det er ikke uten grunn de store stjernene skyr mediene, da spesielt den britiske tabloidpressen.

Mange kjendiser har hatt negative opplevelser med den britiske sladrepressen. Enkelte har følt seg så dårlig behandlet at de har gått videre med saken. ABC News har plukket ut noen av kjendisene som har slått tilbake.

Stjal bilder
Madonna vant nylig en sak mot den britiske tabloidavisen The Mail. Avisen trykket bilder fra hennes bryllup med Guy Ritchie i 2002. Problemet var at bildene var stjålet og ikke godkjent for bruk i avisen. Det var en interiørdesigner som kopierte bildene fra artistens hjem og solgte dem til The Mail for 7500 dollar.

Artisten saksøkte avisen for 11 millioner dollar. Hvor mye avisen må ut med, bestemmes i januar.

Diktet opp historie
Britisk tabloidpresse er kjent for å ikke alltid skrive sannheten. Dette har Josh Hartnett sett seg lei på. I september i år skrev Daily Mirror at han hadde sex i biblioteket på et hotell i London. Nå har han bedt avisen gi ham en offentlig unnskyldning.

- Disse påstandene er helt usanne. De er nedverdigende og uten hold i noen som helst form for virkelighet, står det i søksmålet.

LES OGSÅ: - Jeg hadde ikke sex offentlig

Løgnaktige påstander
Kate Hudson saksøkte National Enquirer i 2005. Magasinet hadde publisert bilder av skuespilleren og brukte tittelen: «Goldie Tells Kate: Eat Something! And She Listens!» . Goldie Hawn er Hudsons mor, og ingen av dem likte antydningen om at hun led av spiseforstyrrelser.

Hudson vant søksmålet mot ukebladet. De trykket en unnskyldning og betalte Hudson en pengesum av ukjent størrelse.

Hemmelig forhold
Noen ganger kan medienes herjinger påvirke flere enn de direkte involverte. I juli i år publiserte News International nakenbilder av Sienna Miller og Balthazar Getty på en yacht i Italia. Da bildene ble tatt, var Getty fremdeles gift. Han måtte derfor gå ut offentlig og fortelle at han og kona hadde gjort det slutt.

Miller saksøkte avisforlaget for å ha krenket privatlivet hennes.

Usanne rykter
Reese Witherspoon er blant kjendisene som prøver å leve et normalt liv utenfor filmsettet. I 2006 saksøkte hun magasinet Star, da de hevdet at hun skjulte at hun var gravid overfor filmprodusenter, slik at hun skulle få en rolle. Witherspoon mente artikkelen kunne være ødeleggende for karrieren, fordi hennes prestasjoner ville blitt dårligere hvis hun prøvde å skjule en graviditet. Hun var dessuten ikke gravid da påstandene ble trykket.

Partene ble enige høsten 2006, men resultatet er ikke kjent.

- Det er ren løgn
Vinteren 2007 skrev magasinet Grazia at Kate Winslet hadde vært hos en slankespesialist for å gå ned noen kilo. Dette gjorde henne sint.

- Det er definitivt usant, det er ren løgn. Det jeg blir sint over, er at det er et bilde av perfeksjon som blir tynnere og tynnere, sa hun.

Winslet vant saken, og i mai 2007 fikk hun en unnskyldning i magasinet. Pengene hun fikk donerte hun til tre ulike organisasjoner som jobber mot spiseforstyrrelser.

Gikk ikke til sexterapeut
Tom Cruise og Nicole Kidman saksøkte både National Enquirer og Star i 1999. Grunnen var at magasinene hevdet at det da gifte paret hadde brukt en sexterapeut før de spilte i «Eyes Wide Shut».

- Vi er lei oss for at noen vil prøve å ødelegge for Stanley Kubrick og hans siste film med totalt usanne påstander, skrev de.

Etter søksmålet gikk Star med på å donere et ukjent pengebeløp til veldedighet. De trakk dessuten påstandene tilbake.

Vant saken
National Enquirer har blitt saksøkt flere ganger. I 2005 saksøkte Cameron Diaz og produsent Shane Nickerson magasinet for 60 millioner dollar. Magasinet hevdet at de to hadde et forhold. På denne tiden var Diaz sammen med Justin Timberlake, mens Nickerson var gift.

Diaz og Nickerson vant saken, men dommen er ikke kjent.

Kilde: ABC News