Gå til sidens hovedinnhold

Nazitagget boligblokk

Hele blokken var tagget ned med hakekors og grove rasistiske meldinger.

(iBergen.no) Klokken 08.00 onsdag våknet styreleder Berit Moldestad i Løvåsbakken Borettslag i Fyllingsdalen til en boligblokk full av hakekors og grove rasistiske ytringer.

- Helt forferdelig
- Det ser helt forferdelig ut, hvis noen synes dette er festlig er det noe alvorlig galt i veien. Får jeg tak i dem som har gjort dette skal de jaggu få jobbe, sier en illsint Moldestad til iBergen.no.

I Løvåsbakken har de nylig brukt bortimot en million kroner på å få blokkene i fin stand.

(artikkelen fortsetter under bildene)

344

- Vi har brukt mye midler på å få vasket blokkene rene den siste tiden, og nå kommer dette, sier hun fortvilet og legger til:

- Jeg tør ikke anslå hvor mye dette arbeidet vil komme til å koste, men jeg regner med at det må males på nytt her.

Kan vente seg husleieøkning
- Jeg tror ikke det er noen som bor her i borettslaget som har gjort dette, men er det noen ungdommer som sier til sine foreldre at det er de som har gjort det kan de vente seg en saftig husleieøkning, for dette koster penger, understreker Moldestad.

Ifølge styrelederen skal vaktmesteren i borettslaget ha registrert noen ungdommer som løp fra stedet i 7-tiden onsdag morgen. Hun skal også ha fått opplysninger om at det har blitt tagget hakekors og rasistiske mishagsytringer andre steder i området, blant annet på Seljedalen skole.

Fargerikt fellesskap
Moldestad har bodd i blokken i fem år og har aldri opplevd hærverk av dette omfanget. Det bor mange med utenlandsk opprinnelse i Løvåsbakken, men det har aldri vært noe problem før, ifølge Moldestad.

- Det bor flest nordmenn her og vi har et fargerikt fellesskap, men dette er bare trist, sier hun.

- Det mest alvorlige jeg har sett
Odd Eirik Jensen har jobbet på Seljedalen skole siden 1976 og har vært rektor de siste 13 årene. Han har aldri opplevd lignende.

- Vi har hatt litt problemer med tagging her på skolen i perioder før, men dette er uten tvil det mest alvorlige jeg har sett. Jeg har nettopp hatt politiet her og vi har kommet til den konklusjonen at dette er mer rasistisk budskap enn bare vanlig tagging, sier Jensen til iBergen.no.

Fjernes kjapt
På Seljedalen skole i Vestlundveien i Fyllingsdalen har drøyt 25 prosent av elevene utenlandsk bakgrunn.

- Det gjør dette ekstra uheldig. Jeg har tatt kontakt med kommunen som er på vei hit nå og de vil fjerne budskapene i løpet av en times tid, understreker han.

- Det er ungdommer over barneskolealder som har gjort dette og for oss er det svært viktig å få fjernet dette så kjapt som mulig, forklarer Jensen. I likhet med styrelederen i Løvåsbakken Borettslag har han politianmeldt forholdet.

- Amatørmessig
- I og med at det er brukt nazistiske symboler er det litt mer alvorlig tagging enn dersom man tegner en blomst. Derfor ser vi litt mer alvorlig på dette, sier stasjonssjef ved Fyllingsdalen politistasjon, Arnfinn Grydeland.

Saken etterforskes nå som skadeverk og politiet ser om taggingen kan settes i sammenheng med en serie innbrudd i det samme området den siste tiden.

- Det kan tyde på at vi her har med yngre gjerningspersoner å gjøre ettersom alle de anmeldte forholdene ser ut til å være gjort av amatører, sier Grydeland.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Kommentarer til denne saken