For en uke siden skrev Nettavisen om at svært mange fikk bot under en teknisk kontroll på Romerike, der politiet sjekket feil bruk av lys.

Les også: Dette koster deg 2000 kroner

Men nå viser det seg at selv ikke politiet er klar over hvordan reglene for dette er, spesielt i forhold til nye biler som har såkalte DRL-lys (daytime running lights).

Dette er ifølge DinSide Motor en intelligent type lys som er godkjent, som tilpasser lysbruken helt automatisk. Rent praktisk betyr det ofte de fine LED-lysene du ser pryder lyktene på nye biler.

DinSides motorredaktør ble stoppet i kontroll, og måtte selv belære politiet som ønsket å gi ham bot. Lysene blir lett oppfattet som tåkelys, som du ikke uten videre kan benytte.

Disse lysene brukes i en lang rekke nye modeller fra både Mercedes, VW-konsernet og Citroën, og den norske Mercedes-importøren har gått til det steget å utvikle et eget skriv bilkjøpere kan få som understreker at lysene - som det ikke er mulig å skru av - faktisk er lovlige.

- Utviklingen på denne fronten går raskere enn vi klarer å oppdatere regelverket, forteller Geir Jonny Hjertvik i Vegdirektoratet til nettstedet.

Om du allerede har fått bot, mener politiinspektør Jan Morgan Guttormsen i Politidirektoratet at du bør kunne kreve pengene tilbake. Men det beste er å nekte å vedta boten, ifølge Guttormsen.