Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke vedta boten

Nå oppfordrer Politidirektoratet deg til å be om pengene tilbake, om du har fått bot.

For en uke siden skrev Nettavisen om at svært mange fikk bot under en teknisk kontroll på Romerike, der politiet sjekket feil bruk av lys.

Les også: Dette koster deg 2000 kroner

Men nå viser det seg at selv ikke politiet er klar over hvordan reglene for dette er, spesielt i forhold til nye biler som har såkalte DRL-lys (daytime running lights).

Dette er ifølge DinSide Motor en intelligent type lys som er godkjent, som tilpasser lysbruken helt automatisk. Rent praktisk betyr det ofte de fine LED-lysene du ser pryder lyktene på nye biler.

DinSides motorredaktør ble stoppet i kontroll, og måtte selv belære politiet som ønsket å gi ham bot. Lysene blir lett oppfattet som tåkelys, som du ikke uten videre kan benytte.

Disse lysene brukes i en lang rekke nye modeller fra både Mercedes, VW-konsernet og Citroën, og den norske Mercedes-importøren har gått til det steget å utvikle et eget skriv bilkjøpere kan få som understreker at lysene - som det ikke er mulig å skru av - faktisk er lovlige.

- Utviklingen på denne fronten går raskere enn vi klarer å oppdatere regelverket, forteller Geir Jonny Hjertvik i Vegdirektoratet til nettstedet.

Om du allerede har fått bot, mener politiinspektør Jan Morgan Guttormsen i Politidirektoratet at du bør kunne kreve pengene tilbake. Men det beste er å nekte å vedta boten, ifølge Guttormsen.

Kommentarer til denne saken