Gå til sidens hovedinnhold

Takk og farvel fra Jay-Z?

Han er snart mer kjent som kjæresten til Beyoncè Knowles. Nå leverer han sitt siste album. Sier han!

Han sier at dette blir hans siste album. ”The Black Album” skal være en slags reise fra fødselen, via harde tider med narkotikamisbruk til toppen av karrieren. Hvor han nå altså velger å hoppe av. Noen vil si mens leken er god, andre mens han ennå er husket.

Men for oss er Jay-Z en av hiphopens store. Med det klassiske albumet «The Blueprint» (2001) satte han fart på kreativiteten i datidens hiphop. Ikke alle mestere kan si å ha bare suksesshistorier bak seg og Jay-Z er intet unntak. Han har hatt sine mindre heldige produksjoner blant annet sammen med R. Kelly. I det siste har han kommet mer frem i rampelyset pga sitt sagnomsuste forhold med übervakre Beyoncè enn på grunn av musikken. Det var på tide med noe musikalsk fra Jay-Z.

Han har uttalt at det ideelle farvel-albumet ville hatt en produsent for hver av de 14 låtene. Og han er ikke langt unna målet. Kjente og kjære som Just Blaze, Eminem, Timbaland, Rick Rubin, The Neptunes og Kanye West satt sitt merke på albumet. Her finner du old school låter, soul låter som nesten er litt Motown-aktig til Madonna-kopien med ”Justify my Thug”.

Det er et bra album som helt klart fortjener sin tid i lyset. Men om det er hans siste og hans beste album, har vi våre tvil om. Men mannen kan sin hip hop, det vet vi!

Jay-Z "The Black Album"/Universal

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus