Gå til sidens hovedinnhold

Takk og god natt bestefar

To legendariske artister på samme scene er ikke nødvendigvis en god kombinasjon.

Konsert i Oslo spektrum
Mark Knopfler og Emmylou Harris

(SIDE2): Knopfler og Harris er aktuelle med albumet «All The Roadrunning» som byr på en rimelig behagelig miks av pop og country. Albumet gir ikke lytteren gåsehud, men som duett på en scene burde det kunne bli ganske bra.

Les vår anmeldelse av albumet her

Forventningene til en stemningsfull kveld i Spektrum var derfor til stede da de to gikk på scenen onsdag. Men ganske tidlig ble det klart at dette ble en søvndyssende opplevelse.

En sang som «Right Now» er kjedelig på albumet, og i Spektrum onsdag ble den et langt gjesp. Den la også listen for resten av kvelden.

- Vi hadde det gøy da vi spilte inn platen, men enda morsommere er det å stå på scenen her, sa Emmylou Harris til publikumet i Spektrum onsdag kveld.

Kjemien man kunne forvente at de to skulle ha på scenen var nesten fraværende. Stemningen ble til tider nesten kald. Til deres forsvar kan man nevne at de startet turneen sin i Belgia for bare en uke siden, men for oss i salen er det naturligvis helt uten betydning.

Etter å ha solgt flere titalls millioner plater og høstet gode kritikker både som soloartist og frontfigur i Dire Straits skulle man tro at Knopfler klarte å sjarmere publikum med ren rutine. Han håndterer fortsatt gitaren like uanstrengt og er til tider kul, men gjør ellers lite for å få kontakt med publikum.

Emmylou Harris må sies å være hakket bedre enn Knopfler denne kvelden, og hennes soloer var blant lyspunktene, sammen med Knopflers fremføring av «So Far Away» og «Romeo And Juliet».

Til tider skinner det gjennom at dette er to musikere som virkelig kan underholde. Men smådrypp fra Emmylou Harris, og Mark Knopflers utdrag fra «best of»-skiva til Dire Straits var ikke nok til at dette ble noe annet en søvndyssende opplevelse.

Kanskje de gamle ikke er best likevel?

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken