Gå til sidens hovedinnhold

Deilig britisk vås

Hva skjer når landsbyens tidligere andunge kommer tilbake som en sexy svane?

Tamara Drewe - Storbritannia 2010. Regi Stephen Frears. Med Gemma Arterton, Luke Evans, Dominic Coooper, Roger Allam, Bill Camp, Dominic Cooper, Luke Evans, Tamsin Greig, Jessica Barden, Charlotte Christie

Aldersgrense 7 år

Tamara var aldri landsbyens prinsesse. De fleste innbyggerne der husker henne som «hun med den store nesa» og de høye tankene om seg selv, og ingen brydde seg videre om hva som skjedde med henne da hun forlot hjembygda. Unntatt Andy (Luke Evans) som aldri glemte henne.

LES ALLE SIDE2s FILMANMELDELSER HER

Glemme henne skal imidlertid ikke de andre innbyggerne heller gjøre med det første når Tamara Drewe kommer tilbake. Ikke som stygg andunge, men som en suksessrik og utleverende spaltist som har tatt neseoperasjon og som har en dyrisk tiltrekningskraft på landsbyens menn.

Én etter én faller de som fluer for den spretne ungjenta, noe som selvfølgelig ikke faller kvinnene på stedet eller Andy spesielt lett for brystet.

«Tamara Drewe» er noe så sjeldent som en dramatisering av en engelsk tegneserie. Serien av Posy Simmonds har moret britiske avislesere opp gjennom tidene. Siden serien har foregått i avisruter, innehar den flere fragmenterte historier og det gjør også filmen.

Når Stephen Frears («The Queen») tar i den, er det med en letthet og en sans for slapstick vi ikke ser så ofte fra den solide regissøren. «Tamara Drewe» er nemlig ganske våsete, men det er ganske så hyggelig vås. Filmen blir neppe stående som noen ny «High Fidelity» eller «The Queen», men som en komedie regissøren tydeligvis har hygget seg med like mye som undertegnede gjorde. Humoren er akkurat passe ondskapsfull til at du knegger godt av de mange håpløse tilfellene i landsbyen.

Noe av det beste i filmen er de to spinnville tenåringsjentene, spilt av Jessica Barden og Charlotte Christie, som jakter popidolet sitt, spilt av Dominic Cooper. Så hemningsløs oppvisning av tenåringsentusiasme skal du se lenge etter i noen film.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken