Gå til sidens hovedinnhold

Se nøye på denne mannen

Du vil garantert få se mer til Luke Evans (31) i fremtiden.

Cannes (SIDE2:) Går du på kino i disse dager, vil du se Luke Evans som den kjekke, nevenyttige Andy Cobb i Stephen Frears’ «Tamara Drewe».

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Men du føler kanskje du har sett ham før? Og det er helt riktig. Han hadde en rolle mot Russell Crowe i «Robin Hood» og var Apollo i «Clash of the Titans». Når vi møter ham, er han i gang med filmen «Immortals» med Mickey Rourke, der han spiller Zevs.

Oppgraderer
- Jeg oppgraderer, nå er jeg blitt konge av gudene, skratter Evans om filmen som kommer på kino i løpet av året.

For den walisiske teaterskuespilleren har hatt en bratt stigning mot stjernene det siste halvannet året. Han har 10 store filmer i ermene, hvorav en rolle som Vivaldi mot Jessica Biel er en av de største, samt ridderen Aramis i «De tre musketerer». Og de ruller ut på kino nå en etter en.

- «Robin Hood», «Clash of the Titans», «Sex, drugs and rock ’n’ roll» kom alle til meg i løpet av fire dager. Mitt privatliv er ikke-eksisterende for tiden, men jeg får jobbe med regissører som Stephen Frears og Ridley Scott. Dette er noe jeg har ventet lenge på og jeg nyter hvert sekund, sier den sympatiske, og kjekke, 31-åringen til Side2.

Handy hunk
Akkurat Evans’ gode utseende utnytter Frears til et ytterste i «Tamara Drewe». Eller han gjør narr av det rett og slett. Så spørsmålet må jo bli som følger;

Hvor vanskelig er det for en flott utseende ung mann å få varierte roller?

Evans knegger.

- Jeg har vært veldig heldig og har fått tilgang på en stor variasjon roller. Og det er faktisk slik at enten du er kjekk eller har et interessant utseende, er lav, høy, gammel eller ung, så er det talentet som til slutt styrer. Du kan ikke regne med å se bra ut resten av livet. Og jeg er opptatt av ikke å bli sett på som en viktoriansk-edwardiansk våt drøm. Som en av damene sier til min rollefigur i «Tamara Drewe», «du er bare et sexobjekt, ingen vil gifte seg med deg».

Kunne lett blitt kjedelig
Luke Evans har den utakknemlige oppgaven å spille «den eneste normale» blant en rekke skrudde mennesker i «Tamara Drewe», og mannen som lengter etter hovedpersonen, men er for snill til å bli sett.

- Jeg tenkte først da jeg leste manus at Andy lett kunne bli en veldig kjedelig rollefigur. Han er en snill kar, gjør ikke noe galt og prioriterer riktig. Men da jeg begynte å jobbe med ham, så jeg at han har en styrke og observasjonsevne de andre ikke har. Og han kan klippe plenen, ribbe en gås og reparere gjerdet ditt, Så hva mer ønsker du deg? Sier han.

Teatermann
Luke Evans var lenge en teaterskuespiller som kunne synge, som han sier. Men en rolle i teaterstykket «Small Change» på Donmar Theatre i London, endret det hele.

Han er utrolig takknemlig for det som skjer med karrieren hans, og ønsker å nyte det til det fulle. Når Side2 møter han, har han nettopp ut av det blå blitt spurt om en autograf for første gang.

- Da jeg kom til Cannes og hotellrommet mitt, var vinduene åpne og tok inn hele bukta. Jeg må innrømme at jeg ropte av begeistring. Jeg håper å bevare disse øyeblikkene. Jeg vet at dette ikke varer evig. Så jeg tar mange bilder og skriver ned det morsomme jeg opplever. Faren min hadde en god arbeidsetikk, han hadde ikke en sykedag på 30 år. Jeg tror jeg har arvet den fra ham, sier Luke Evans.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken